Iš kauniečių paimtų vaikų istorijoje – netikėtas posūkis | Kas vyksta Kaune

Iš kauniečių paimtų vaikų istorijoje – netikėtas posūkis

delfi.lt 2018/10/23 09:53
Asmeninio archyvo nuotr.

Iš kauniečių šeimos gana keistomis aplinkybėmis atimti du vaikučiai grąžinami į šeimą. Tai antradienio rytą DELFI patvirtino vaikučių mama Eglė. Tai įvyko po to, kai į skandalingą situaciją įsikišo aukšti politikai, o šeimos palaikytojai pagrasino piketais.

„Pasakėme, kad jei iki antradienio 12 valandos neatgausime vaikučių, pradėsime protesto akciją. Atrodo, kad tai padėjo – mums pažadėjo, kad jau šiandien vaikai bus grąžint“, – džiaugsmo neslėpė Eglė.

Vaikus atėmė dėl pliaukštelėjimo

DELFI primena, Eglės elgesys praeivių dėmesį patraukė, kai kaunietė su savo atžalomis vaikščiojo Panemunės šile. Kaip teigia dviejų vaikų mama, jos sūnus pasileido bėgti į gatvę ir ji esą tiesiog bandė jį sudrausminti.

„Vaikas bėgo labai didelį atstumą ir žinojau, kad bus toks pavojingas posūkis, kur dviračiai važiuoja. Palikusi mergaitę aš bėgau paskui. Aš jo prieš tai maldavau, prašiau – sustok, sustok, nebėk. Bet jam tie maldavimai… vaikas nelabai klauso. Aš tada jam pliaukštelėjau kokius tris kartus per kombinezoną, jis nieko nepajuto ir net neketino manęs klausyt, kad reikia grįžti pas sesutę, kurią aš irgi palikau tiesiog miške. Jis toliau norėjo bėgti, tada aš jam pora kartų trinktelėjau per rankytę“, – aiškino atimtų vaikų mama Eglė.

Pasak jos, netoliese buvusi kita šeima pradėjo moterį filmuoti, vėliau iškvietė policiją. Pareigūnai kaunietę išsivežė apklausai. Kaip pasakojama reportaže, sužinojęs apie incidentą į komisariatą atskubėjo ir vaikų tėtis.

Tėvų teigimu, atvykę Kauno vaiko teisių apsaugos specialistai elgėsi grubiai. Vežant vaiką atlikti tyrimo berniukas, pasakoja tėvai, pravirko, todėl tėvas paėmė jį iš kėdutės ir išsinešė nuraminti į lauką. Tarnybos specialistas, pasak tėvo, pasiuto ir pradėjo vaiką plėšte plėšti iš rankų. Į pagalbą šoko ištiktam vyrui esą puolė pro šalį važiavę pašaliniai žmonės.

Vaikai buvo atimti iš tėvų ir iš pradžių apgyvendinti vaikų globos namuose, vėliau – atiduoti globėjams. Kokiems – tėvai neinformuoti. Kada šeimai bus grąžinti vaikai neaišku

Pradėjo bendrauti

Kai visuomenėje šis įvykis sukėlė tikrą diskusijų audrą, su šeima pradėjo bendrauti ir Vaiko teisių apsaugos tarnyba. Dar pirmadienį Eglė teigė, kad vaikai į šeimą nebus grąžinti, kol nesibaigs teisminis procesas dėl smurto.

„Dabar laukia teismas dėl to pliaukštelėjimo – man dabar apskritai negalima matytis su vaikais. Vyrui jie iš karto galėjo atiduoti vaikus – namuose jie būtų ramūs ir saugūs, neiškankinti. Jiems matyt tiesiog nepatiko vyras, jis buvo sudirgęs, pasimetęs ir jie jam neleido (…). Mano vyrui Vaiko teisės meta visokių neteisingų dalykų. Neva vyras pats nenori pasiimti vaikų. Visokių dalykų sugalvoja. Paskui sako, kad močiutė nenori paimti vaikų. Jie meluoja, apmelavo ir mane visiem Lietuvos žmonėm, kad buvau girta“, – teigė Eglė. Policija patvirtino, kad įvykio metu Eglė buvo blaivi.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA