N. Venckienė skundžiasi JT Žmogaus teisių komitetui: Lietuva užkerta kelią tapti prezidente | Kas vyksta Kaune

N. Venckienė skundžiasi JT Žmogaus teisių komitetui: Lietuva užkerta kelią tapti prezidente

BNS 2018/10/23 08:58
DELFI nuotr.

Buvusi parlamentarė ir teisėja Neringa Venckienė kreipėsi į Jungtinių Tautų (JT) Žmogaus teisių komitetą, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Pasak dienraščio, per apkaltą iš Seimo pašalintos parlamentarės skunde rašoma, jog Lietuva jai užkerta kelią tapti Seimo nare ar prezidente.

N. Venckienė savo skundą motyvuoja tuo, kad Lietuvos Konstitucijos 74-asis straipsnis numato, kad asmuo, šiurkščiai pažeidęs Konstituciją ir sulaužęs priesaiką ir iš Seimo pašalintas per apkaltą, negali eiti pareigų, kurioms eiti reikia duoti priesaiką.

BNS primena, kad 2014 metais Seimas panaikino „Drąsos kelio“ atstovės, buvusios teisėjos N. Venckienės mandatą. Konstitucinis Teismas konstatavo, kad N. Venckienė sulaužė priesaiką ir šiurkščiai pažeidė Konstituciją daugiau kaip pusę metų nelankiusi parlamento posėdžių.

N. Venckienė pabėgo į JAV dėl prokurorų kaltinimų nevykdžius teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai ir piktnaudžiavus vaiko atstovo teisėmis.

Lietuvos prokurorai šiuo metu siekia N. Venckienės grąžinimo į Lietuvą iš JAV, kad jai galėtų būti pateikti kaltinimai dėl šių ir kitų nusikaltimų.

N. Venckienė iš Lietuvos išvyko 2013 metais. Ji Čikagoje suimta šiemet vasarį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA