Iš kauniečių šeimos išplėštų vaikų drama tęsiasi: specialistai nenorom išklausė tėvo | Kas vyksta Kaune

Iš kauniečių šeimos išplėštų vaikų drama tęsiasi: specialistai nenorom išklausė tėvo

delfi.lt 2018/10/23 16:35

Antradienį po daugiau nei valandos beldimosi į uždarytas duris, atimtų vaikų tėvas Gintaras Kručinskas lydimas Seimo narių bei advokatų, galiausiai prisiprašė pas Kauno miesto Vaiko teisių apsaugos tarnybos vadovus. Tokią situaciją politikai ir teisininkai vadina absurdiška.

G. Kručinsko advokatė Rūta Visočnik įsitikinusi, kad vaikai apskritai neturėjo būti paimti iš šeimos. „Tai yra tik noro klausimas. Tikrai tėčiui vaikai jau seniai galėjo būti grąžinti. Tikimės, kad tai bus padaryta kuo greičiau, nes nėra jokių konkrečių priekaištų tėčiui. Vien dėl to, kad jis nesutinka su tarnybos pareigūnų veiksmais nelaikytina, kad tai yra blogas tėtis, – sako R. Visočnik.

– Aš manau, kad bet kuris normalus Lietuvos vyras iš tikrųjų nesutiktų su tokiu agresyviu elgesiu. Jis gynė savo šeimą, savo šeimos integralumą, savo vaikus. Už tai jis neturėtų būti baudžiamas, o juo labiau už tai neturėtų būti baudžiami vaikai. Jie turėjo likti su tėčiu.“

Šiuo metu E. Kručinskienės atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas bei skirta kardomoji priemonė neišvykti iš nustatytos gyvenamosios vietos. Ši vieta nustatyta pas vaikų močiutę.

„Mes norime aptarti, kaip praktiškai vyktų grąžinimas, todėl ir beldžiamės į tas uždarytas duris. Tai rodo pirmą atsivėrimą nuo visuomenės ir ne pirmą kartą pastebime, kad tai vyksta išleidžiant į priekį ryšių su visuomene specialistą, kuris, manau, pagal savo funkcijas ir ne ryšių su visuomene specialistas, o nebendravimo su visuomene specialistas, – teigia R. Visočnik.

– Mes atėjome dėl konkrečios situacijos pas konkrečią vadovę. Manau, ji privalėjo mus priimti žinodama, kad nėra jokių kliūčių tėčiui būti su vaikais. Manau, tai reikia spręsti greitai ir ne biurokratine tvarka.“

Po daugiau nei valandos diskusijų, Kauno Kauno miesto Vaiko teisių apsaugos tarnybos laikinoji vadovė Daiva Porutienė priėmė G. Kručinską, Seimo narius Mindaugą Puidoką, Naglį Puteikį bei advokatę. Susitikimas vyksta už uždarų durų.

Vaikus atėmė dėl pliaukštelėjimo

Primename, kad dviejų vaikų mamos elgesys praeivių dėmesį patraukė, kai kaunietė su savo atžalomis vaikščiojo Panemunės šile. Kaip teigia Eglė, jos sūnus pasileido bėgti į gatvę ir ji esą tiesiog bandė jį sudrausminti.

„Vaikas bėgo labai didelį atstumą ir žinojau, kad bus toks pavojingas posūkis, kur dviračiai važiuoja. Palikusi mergaitę aš bėgau paskui. Aš jo prieš tai maldavau, prašiau – sustok, sustok, nebėk. Bet jam tie maldavimai… vaikas nelabai klauso. Aš tada jam pliaukštelėjau kokius tris kartus per kombinezoną, jis nieko nepajuto ir net neketino manęs klausyt, kad reikia grįžti pas sesutę, kurią aš irgi palikau tiesiog miške. Jis toliau norėjo bėgti, tada aš jam pora kartų trinktelėjau per rankytę“, – aiškino atimtų vaikų mama Eglė.

Pasak jos, netoliese buvusi kita šeima pradėjo moterį filmuoti, vėliau iškvietė policiją. Pareigūnai kaunietę išsivežė apklausai. Tėvų teigimu, atvykę Kauno vaiko teisių apsaugos specialistai elgėsi grubiai. Vežant vaiką atlikti tyrimo berniukas, pasakoja Gintaras, pravirko, todėl tėvas paėmė jį iš kėdutės ir išsinešė nuraminti į lauką. Tarnybos specialistas, pasak vyro, pasiuto ir pradėjo vaiką plėšti iš rankų. Į pagalbą šoko ištiktam vyrui esą puolė pro šalį važiavę pašaliniai žmonės.

Vaikai buvo atimti iš tėvų ir iš pradžių apgyvendinti vaikų globos namuose „Pastogė“, vėliau – atiduoti laikiniesiems globėjams. Dabartiniais duomenimis, mažamečiai į savo namus grįžti negalės dar du mėnesius, tačiau rytoj vyksiančiame posėdyje grąžinimo klausimas bus svarstomas iš naujo.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA