A. Veryga nepraleido progos pamatyti Kaune gimusį ketvertuką | Kas vyksta Kaune

A. Veryga nepraleido progos pamatyti Kaune gimusį ketvertuką

LSMU Kauno klinikų nuotr.

Pirmadienį LSMU Kauno klinikas aplankė Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministras prof. Aurelijus Veryga. Jo vizitas turėjo tikslą – pasveikinti panevėžiečių šeimą, kuri spalio 18 d. sulaukė keturgubo džiaugsmo – dvigubų dvynukų.

„Ketvertuko šeimai ministras palinkėjo daug sveikatos, laimės ir neišsenkančio optimizmo“, – rašoma Kauno klinikų „Facebook“ paskyroje.

Šis stebuklas pasaulį išvydo praeito ketvirtadienio rytą. Jaunai šeimai gimė trys sūnus ir dukra, du berniukai – identiški dvyniai. Tai – pirmieji poros vaikai. Pasak Akušerijos ir ginekologijos klinikos Akušerijos skyriaus vadovo Vlado Gintauto, mažyliai dienos šviesą pamatė atlikus Cezario pjūvio operaciją.

Visi naujagimiai mamos įsčias paliko eiliškai, kas minutę. Pirmasis dienos šviesą išvydo sūnus, antroji į pasaulį pasibeldė dukra ir po kelių minučių dar du sūnūs. Visų vaikučių svoris siekia tarp 1,5 ir 2 kg.

Tokio atvejo dar neturėjo

„Naujagimė įsčiose buvo maitinama geriausiai. 2,004 g. einant 33 savaitei, tai – labai geras kūdikio svoris. Mažylė motinos gimdoje gyveno visiškose komforto sąlygose, todėl, ko gero, jai gimimo stresas buvo didžiausias. Įdomu tai, kad vienas berniukas ir mergaitė yra iš skirtingų kiaušinėlių, o kiti du berniukai – identiški dvyniai, išsivystę iš vieno kiaušinėlio. Tokio atvejo dar neturėjome. Paprastai, daugiavaisio nėštumo metu naujagimiai būna iš skirtingų kiaušinėlių“, – pabrėžia V. Gintautas.

„Tai – labai geras rezultatas. Pirmoji moteris Kauno klinikose susilaukė keturių kūdikių 2013 metais, po dviejų metų – antroji, o šiemet – trečioji. Per penkerius metus tai – trečias ketvertuko atvejis, anksčiau to nebuvo dešimtmečiais. Pastarojo nėštumo atveju, mažyliai išnešioti motinos įsčiose ilgiausią laiką“, – džiaugiasi gydytojas.

Tikėtina, jog gimdyvė Kauno klinikose dar praleis maždaug mėnesį, priklausomai nuo to, kaip kūdikiams seksis ne tik savarankiškai kvėpuoti, bet ir išmokti palaikyti tinkamą kūno temperatūrą bei žįsti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA