Atsigulę į palatą Kauno klinikinėje ligoninėje, pakraupo: ar čia išvis galima gydyti vaikus? | Kas vyksta Kaune

Atsigulę į palatą Kauno klinikinėje ligoninėje, pakraupo: ar čia išvis galima gydyti vaikus?

Skaitytojo nuotr.

Kai kuriose Kauno ligoninėse sąlygos, kuriomis turi sveikti pacientai, atrodo, absoliučiai prasilenkia su šiuolaikinės gydymo įstaigos vaizdiniu. Kauno klinikinės ligoninės vaikų infekcinių ligų skyriuje kelias dienas praleidę skaitytojai „Kas vyksta Kaune“ papasakojo apie itin nemalonią patirtį.

„Gavau šoką pamatęs, kur mano sūnėnas praleido kelias dienas. Kauno Klinikine ligonine, infekcinių ligų vaikų skyrius. Nežinau, kodėl tas skyrius taip vadinasi – gal dėl to, kad atėjęs ten tikrai gali kokią infekcija pasigauti. Baisu!!!“ – kandžias įžvalgas savo „Facebook“ paskyroje liejo Giedrius, pridėjęs ir šūsnį fotografijų.

„Pažiūrėkit nuotraukas ir suprasit – kas nesupras, tam gydytis reikia, tik nevažiuokit ten“, – ironizavo vyras, tvirtinęs, kad vaikas gulėjo privačioje mokamoje palatoje. Visgi privatumu čia net nekvepėjo – užuolaidos esą kažkur dingusios, gulėdamas lovoje matai į virtuvę ateinančius pašalinius, kurie, savo ruožtu, žvelgia į mažuosius ligonius.

Giedriaus teigimu, vonioje nebuvo net muilo, o mokėti už komunalines paslaugas reikia, jeigu vaikui daugiau nei treji metai ir tėvai pasilieka su savo atžala. Vyriškis sakė nė negalvojęs, kad kažkur išvis gali būti tokios sąlygos.

Be to, anot skaitytojų, atsigulus į ligoninę gydytoja mestelėjo, kad vaikui reikalingų probiotikų žmonės neva turėjo atsivežti patys, nes vaikų infekcinių ligų skyrius jų neturi. Čia paaiškėjo, kad į krepšį būtų pravertę įsimesti ir termometrą – personalas kone iš geros valios jį „paskolino“.

„Plius vyksta statybos, dulkių pilna, jaučiamas cigarečių kvapas, turbūt, statybininkai tingi už ligoninės ribų išeiti parūkyti, nors visur ženklai stovi, kad ligoninės teritorijoje nerūkoma. Ar čia išvis galima vaikus gydyti?“ – paprasčiausios švaros, ką jau kalbėti apie sterilumą, stygiumi stebėjosi Giedrius.

Dėl sąlygų nurodytame skyriuje „Kas vyksta Kaune“ nusiuntė klausimus Kauno klinikinės ligoninės atstovams ryšiams su visuomene. Komentarą apie patalpų renovaciją galite peržiūrėti čia.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA