Galerija, kuri atveria duris ir naktį | Kas vyksta Kaune

Galerija, kuri atveria duris ir naktį

Organizatorių nuotr.

Pačiame miesto centre įsikūrusi šiuolaikinio meno galerija „POST“ kviečia kauniečius ir miesto svečius lankytis meno erdvėse kiek neįprastu laiku – vėlyvais savaitgalių vakarais ir naktimis. Tokia galimybė duris atidaro jau šį penktadienį.

[galerija kiek=”4″]

Pavadinimu „POST night shift“ įvardintas projektas nuo šiol kviečia pažinti kultūrą vakarais. Pasak galerijos vadovo Andriaus Pukio, ne visi norintys pamatyti ekspoziciją gali tą padaryti dienos metu, darbo valandomis. „POST“ galerija imasi iniciatyvos. Atidarant naktinį galerijos gyvenimą spalio 19-ąją, meno mylėtojai galerijoje galės lankytis ne tik įprastu darbo laiku, tačiau ir nuo 20 valandos  iki pat vidurnakčio. Šiuo metu čia veikia skulptorių Džiugo Šukio ir Mato Jonušonio paroda „Kitaip neišeina“.

„Šios iniciatyvos atsiradimo pretekstas yra noras kuo daugiau žmonių įtraukti į kultūrinius procesus ne tik normaliu, galerijoms ir muziejams įprastu darbo metu, bet taip pat ir tuo metu, kai visi yra baigę darbus ar kitokius įsipareigojimus. Kai galva šiek tiek atsilaisvinusi nuo įprastų, kasdieninių rutinų, susitikimas su kultūra yra gaivesnis, tampresnis. Apskritai, tai yra noras intensyvinti ir tirštinti šiuolaikinės kultūros procesus. Vakarais gali sudominti ir pritraukti daug jaunimo, kuris susitinka čia – kultūrinėje terpėje. Tokios iniciatyvos nėra naujos pasauliniame kontekste. Berlynas, Londonas, New Yorkas, Meksikas tokias iniciatyvas organizuoja jau senai. Manau, kad tai kažkaip turėtų atpalaiduoti kultūrą, padaryti ją labiau prieinamą ir ne tokią angažuotą“, – pasakoja galerijos „POST“ vadovas A. Pukis.

„POST night shift“ renginiai laukia lankytojų kiekvieną savaitgalį naktimis. Paroda „Kitaip neišeina“ veiks iki lapkričio 6 dienos įprastu darbo laiku.

Panašaus pobūdžio projektas „Europos muziejų naktis“ vykdomas nuo 2005 metų, kai kiekvieną pavasarį, minint tarptautinę muziejų dieną – gegužės 18-ąją, įvairiausių bendruomenių nariai kviečiami muziejus aplankyti neįprastu darbo laiku, o naktimis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA