Policija prašo pagalbos: masinio susirėmimo metu ant „Žalgirio“ sirgalių šoko būrys vilniečių | Kas vyksta Kaune

Policija prašo pagalbos: masinio susirėmimo metu ant „Žalgirio“ sirgalių šoko būrys vilniečių

Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno policija tiria beveik prieš dvi savaites Kaune, Savanorių prospekte, įvykdytą įžūlų išpuolį. Daugiau nei 20 jaunuolių tos dienos popietę užpuolė „Žalgirio“ sirgalius ir dėjo į kojas. Nustatyti dar ne visi užpuolime dalyvavę asmenys.

[galerija kiek=”4″]

Kaip nurodoma pranešime spaudai, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl spalio pirmąją savaitę įvykusio viešosios tvarkos pažeidimo, kuomet būrys jaunuolių užsipuolė prie parduotuvės ramiai stovėjusius asmenis. Tiesa, skaudžios nelaimės tuomet buvo išvengta.

Šiandien, spalio 19 d., Kauno apskrities VPK pareigūnai Vilniuje nustatė ir sulaikė galimai nusikalstamą veiką Kaune padariusius asmenis. Šiuo metu nustatyta jau 11 jaunuolių.

Spalio 7 d., apie 14.45 val., sulaukta pranešimo, jog Kaune, Savanorių prospekte esančioje parduotuvės aikštelėje, atbėgusi didelė grupė priešiškai nusiteikusių jaunuolių puolė kitus asmenis. Tyrimo metu nustatyta, kad daugiau nei 20 asmenų, paslėpusių veidus kaukėmis, pribėgo prie parduotuvės aikštelėje buvusių gyventojų su „Žalgirio“ komandos atributika, kurie ruošėsi vykti į krepšinio rungtynes Vilniuje.

Būrys agresyviai nusiteikusių jaunuolių panaudodami fizinį smurtą be jokios priežasties užpuolė prie prekybos centro stovėjusius asmenis, pagrobė kuprinę su joje buvusia „Žalgirio“ sirgalių atributika. Atliekant ikiteisminį tyrimą, gauta informacija, kad planuotą užpuolimą įvykdė galimai krepšinio klubo „Rytas“ fanai.

Asmenis, mačiusius įvykį bei galinčius suteikti reikšmingos informacijos, pareigūnai prašo kreiptis į Kauno apskrities VPK telefonais 8 37 303 276, 8 37 303 280 arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str., už šią nusikalstamą veiką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Trečiojo skyriaus prokurorai.

Pareigūnai primena, kad sporto renginių metu ir po jų tiek krepšinio, tik kitų sporto šakų sirgaliai savo komandą turėtų palaikyti deramai, nepažeidžiant teisės aktų ir nedarant žalos kitiems. Pastebėjus neteisėtą veiką, apie tai nedelsianti reikėtų pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA