Kaune – pavojaus sirenų griausmas | Kas vyksta Kaune

Kaune – pavojaus sirenų griausmas

BNS, Kas vyksta Kaune inf. 2018/10/17 11:51
R. Tenio nuotr.

Šiandien, trečiadienį, tikrinama gyventojų perspėjimo sistema. Todėl girdimas sirenų gausmas. Informacija apie pastarąjį įvykį žmones pasieks ir trumposiomis žinutėmis į mobiliuosius telefonus.

Sirenos bus įjungtos ir pranešimai siunčiami 11 val.52 minutės. Gyventojams rekomenduojama telefonuose įjungti korinio transliavimo funkciją, kad įspėjimai juos pasiektų, praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Taip pat išgirdus išgirdus sirenas, gyventojams rekomenduojama įsijungti radiją ar televiziją ir išklausyti skelbiamą informacija ir rekomendacijas – jos bus pateiktos 11:55 val., per Lietuvos radijo ir televizijos programas bei regionines ir vietines radijo programas.

Kaip portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams jau sakė Kauno miesto civilinės saugos skyriaus vedėjas Gediminas Jankus. „Kaune yra 78 veikiančios centralizuoto valdymo sirenos – tai didžiausias skaičius lyginant su visais Lietuvos miestais – net su Vilniumi“, – tąkart teigė jis.

Pasak G. Jankaus, atliekant bandymus patikrinamos techninės perspėjimo sirenų galimybės, nes esą pasitaiko gedimų ar nesuveikimo atvejų, t.y. būna tylesnis garsas ir pan.

Perspėjimo sistema tikrinama dukart per metus. Ji skirta įspėti apie gresiančią ar susidariusią ekstremalią situaciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA