Degalinėse tikrins Kauno vairuotojų automobilius | Kas vyksta Kaune

Degalinėse tikrins Kauno vairuotojų automobilius

R. Tenio nuotr.

Spalio 17–28 dienomis keturiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose antrus metus iš eilės vyks saugaus eismo kampanija „Nustebink žiemą!“. Jos metu vairuotojai kviečiami atvykti į „Circle K“ degalines, kuriose bus nemokamai tikrinami automobilių akumuliatoriai, jų įkrovimas, žibintai, padangos ir kiti svarbūs ir saugų eismą žiemą užtikrinantys elementai, rašoma Lietuvos kelių policijos tarnybos puslapyje.

Kampanija „Nustebink žiemą!“ vyks Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose esančiose „Circle K“ degalinėse vairuotojams patogiu laiku – darbo dienomis nuo 16 iki 20 val., savaitgaliais – nuo 11 iki 15 valandos.

„Vairuotojai žiemą susiduria su kur kas sudėtingesnėmis eismo sąlygomis – tai matome ir statistikoje, kai vėlyvą rudenį bei žiemą 15–20 proc. išauga eismo įvykių skaičius. Tamsa, prastesnis matomumas, šlapia ir slidi kelio danga, žemesnė oro temperatūra – tai sąlygos, kurios įpareigoja pasitikrinti automobilių techninę būklę, kad kelyje jaustumėmės ramiau ir saugiau“, – sako bendrovės „Seesam“ Lietuvos filialo vadovė Brigita Blavaščiūnienė.

Pernai Lietuvoje buvo patikrinti 262 lengvieji automobiliai. Tikrinimo metu specialistai neturėjo daug priekaištų automobilių padangoms, tačiau kur kas daugiau rūpesčių kėlė netinkamai veikianti automobilių elektros įranga – buvo nustatyta, kad tik mažiau kaip pusė automobilių (118 arba 45 proc.) turėjo tvarkingą elektros sistemą. Net 107 automobilių savininkams buvo rekomenduota akumuliatorių papildomai įkrauti, o 37 – būtinai keisti.

Kaip ir pernai automobilių apžiūrą atliks Vilniaus Gedimino technikos universiteto Automobilių inžinerijos katedros studentai ir dėstytojai. Be to, visiems apsilankiusiems vairuotojams be kitų apžiūros darbų, bus nemokamai sureguliuoti žibintai, užpiltas neužšąlantis žieminis langų plovimo skystis. Jei tikrinimo metu bus nustatyta, kad yra trūkumų, kurių negalima pašalinti vietoje, vairuotojas žinos dėl kokio gedimo kreiptis į automobilių remonto dirbtuves.

2018 metų kampanija „Nustebink žiemą!“ Kaune vyks šiose „Circle K“ degalinėse:

Spalio 20 d. (11.00–15.00) – Kaune (Baršausko g. 57).

Spalio 21 d. (11.00–15.00) – Kaune (Baršausko g. 57).

Spalio 27 d. (11.00–15.00) – Kaune (Baršausko g. 57).

Lietuvos kelių policijos tarnyba kviečia vairuotojus dalyvauti šioje saugaus eismo kampanijoje ir, kad žiema neužkluptų netikėtai, „nustebinti ją“ savo tvarkingomis transporto priemonėmis ir saugiomis kelionėmis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA