Verdiktą išgirdo Kaune muštynes sukėlę užsienio studentai | Kas vyksta Kaune

Verdiktą išgirdo Kaune muštynes sukėlę užsienio studentai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Airijos ir Jungtinės Karalystės pilietybes turintys studentai, kurie šalia Kauno naktinio klubo „Džemp’pub“ sumušė du vyrus, sulaukė teismo verdikto – Kauno apylinkės teismas studentams skyrė laisvės apribojimo bausmes.

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) Medicinos fakulteto ketvirto kurso studentui D. T. A. teismas už nesunkų sveikatos sutrikdymą, aplinkiniams pademonstruotą nepagarbą ir sutrikdytą visuomenės rimtį bei tvarką skyrė 11 mėn. laisvės apribojimo bausmę, rašoma Kauno apylinkės teismo pranešime spaudai.

LSMU odontologiją studijuojančiam 23-ejų H. U. už viešosios tvarkos pažeidimą skirta 10 mėn. laisvės apribojimo bausmė.

„H. U. skirta 1 mėn. mažesnė laisvės apribojimo bausmė, nes nagrinėjant bylą teisme neįrodyta, kad jis smurtavo prieš vieną iš nukentėjusiųjų“, – paaiškino bylą nagrinėjęs teisėjas Audrius Meilutis.

Abiems kaltinamiems teismas skyrė auklėjamojo pobūdžio priemonę – būti namuose nuo 23.00 val. iki 5.00 val., jei tai nesusiję su darbu ar mokslu.

Byloje buvo nustatyta, kad D. T. A. ir H. U. 2017 m. rugsėjo 20 d., apie 4.00 val., šalia naktinio klubo „Džemp’pub“, būdami neblaivūs, dėl menkaverčių priežasčių konflikto metu sudavė nukentėjusiems į veido ir galvos sritį.

„Abu kaltinamieji veikė tiesiogine tyčia. Jie suprato, kad savo įžūliu elgesiu, matant kitiems asmenims, sukėlė smurtinį konfliktą, demonstravo nepagarbą aplinkiniams, sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką“, – sakė teisėjas.

Bylą nagrinėjant teisme kaltinamieji bandė įrodyti, kad konflikto iniciatoriai buvo nukentėjusieji, kurie, anot jų, laidė rasistines replikas. „Vaizdo įrašas, kuriame aiškiai matėsi, jog kaltinamieji smurtavo prieš nukentėjusiuosius, ir jų patirti sveikatos sutrikdymai yra objektyvūs faktai, kuriuos teismas kitų įrodymų kontekste vertina kaip pakankamus pripažinti buvus viešosios tvarkos pažeidimą. Tokio pobūdžio nusikaltimas gali būti padarytas dėl asmeninių, chuliganiškų ar savanaudiškų paskatų, tačiau tai nepaneigia veikos priešingumo viešajai tvarkai“, – kaltės įrodinėjimo niuansus paaiškino teisėjas A. Meilutis.

D. T. A. nukentėjusiajam turės atlyginti 800 eurų neturtinę žalą ir 100 eurų sumokėti valstybei už patirtas procesines išlaidas. Jo bičiulis H. U. nukentėjusiajam turės atlyginti 300 eurų.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA