Lietuvoje steigiamas tinklas: nemokamai konsultuos darbo klausimais | Kas vyksta Kaune

Lietuvoje steigiamas tinklas: nemokamai konsultuos darbo klausimais

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Dvi darbuotojų teises ginančios organizacijos – Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija ir Lietuvos socialdemokratų partija subūrė nacionalinį Darbo teisės specialistų tinklą. Teisės teoretikai ir praktikai visoje Lietuvoje konsultuos darbo ginčų, darbo sutarčių sudarymo klausimais ir padės darbuotojams apginti savo teises.

Profesinių sąjungų konfederacija pabrėžia, kad toks nemokamas tinklas – apčiuopiama pagalba dirbantiems po dešimtmečių kalbų. „Bosas turi išteklių ir įtakos – Darbo teisės konsultacijų tinklas padės sušvelninti jų dominavimą. Perspektyvoje – sąžiningesni darbdavio ir darbuotojo santykiai“, – sako Konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė.

Profesinių sąjungų poziciją palaikančių socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas primena, kad šiandien – tarptautinė Boso diena: „Smagu, jei bosas geras, bet per dažnai vadovai piktnaudžiauja savo galia. LSDP visoje Lietuvoje sulaukia nusiskundimų dėl nesąžiningai skaičiuojamo atlyginimo, dėl reikalavimų dirbti viršvalandžius ar dėl sveikatai kenksmingų sąlygų. Socialdemokratai eina žmonėms į talką: esame nemokamo teisinių konsultacijų tinklo steigėjai ir mūsų tikslas – kad visi Lietuvos dirbantieji turėtų deramą teisinį užnugarį“.

Pasak G. Palucko, vienas iš stipriausių paskatų suburti nemokamų Darbo teisės konsultacijų tinklą – šiais metais įvykusi „Akvasanitas“ tragedija, kada nuo darbo vietoje susidariusių kenksmingų sveikatai silicio dulkių mirė 34 metų Aivaras Petrošius, užgeso ir jo gyvenimo draugė 27 metų Gintarė.

„Kraupu, kas nutiko „Akvasanite“. Jeigu teisinės konsultacijos būtų buvusios labiau prieinamos, galbūt Aivaras ir Gintarė būtų galėję apsiginti nuo nežmoniško boso. Mūsų suburtas tinklas ir yra skirtas sudėtingose situacijose esantiems žmonėms“, – iniciatyvos priežastis vardino G. Paluckas.

Šiuo metu prie tinklo prisijungė darbo teisės specialistai iš Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Ukmergės, Marijampolės ir kitų didesnių miestų. Plečiasi ir konsultantų kaimiškose vietovėse sąrašas. Norintys pasinaudoti konsultacijomis jau dabar gali apsilankyti čia ir ten nurodytais kontaktais susisiekti su Daro teisės konsultacijų tinklo administratoriais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA