Išaiškėjo, dėl ko ardomas Neries krantinės dviračių takas | Kas vyksta Kaune

Išaiškėjo, dėl ko ardomas Neries krantinės dviračių takas

Asociatyvi / E. Virkečio nuotr.

Ne vienas kaunietis pirmadienį susirūpino dviračių susisiekimu su miesto centru. Jų teigimu, darbininkai pradėjo rausti apynaujį Neries krantinės dviračių taką. Anot Kauno savivaldybės atstovų, čia vykdomi darbai susiję su rugsėjo pradžioje ties Varnių tiltu įvykusia avarija.

Kaip teigiama pirmadienį popiet Kauno miesto savivaldybės išplatintame pranešime, šią savaitę prasidėjo Neries krantinės buitinių nuotekų tinklo rekonstrukcija. Trečdalį Kauno buitinių nuotekų perpumpuojančios trasos atnaujinimas ateityje, nurodoma, leis išvengti avarijų, dėl kurių gresia teršalų patekimas į šalia tekančią Neries upę.

„Paprastai kalbant, tai yra didžiulio vamzdžio pakeitimas nauju. Šia trasa tekančios nuotekos patenka į Brastos gatvėje esančią siurblinę, – komentavo Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Deja, rekonstruojamos linijos zona kerta dviračių tako atkarpą nuo Plungės gatvės iki Varnių tilto. Vykdant darbus jis bus perkasamas. Iš anksto atsiprašome visų dviratininkų ir pėsčiųjų už laikinus nepatogumus. Baigus darbus rangovas naują dviračių taką įrengs toje pačioje vietoje.“

[susije_video kurie=””]

Pasak A. Pakalniškio, vasaros ir rudens sandūroje Vilijampolėje įvykusi nuotekų tinklo avarija, kuomet buvo nuplautas šlaitas, įvyko būtent dėl susidėvėjusių vamzdynų. Buitinių nuotekų ir vandentiekio vamzdynų atnaujinimo darbus planuojama užbaigti kitų metų pradžioje.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad palei Neries krantinę einantis dviračių takas, kertantis rytinę Vilijampolės dalį ir jungiantis miesto centrą su Šilainiais, atidarytas 2013 m. lapkritį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA