Kaunas įrengs vaizdo stebėjimo kamerų už milijoną eurų | Kas vyksta Kaune

Kaunas įrengs vaizdo stebėjimo kamerų už milijoną eurų

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Dar šių metų kovą Centriniame viešųjų pirkimų portale (CVPP) Kauno miesto savivaldybės administracija paskelbė išankstinį pranešimą apie įspūdingos vertės pirkimą. Savivaldybė planuoja įsigyti virš 200 vaizdo stebėjimo kamerų – viešojo pirkimo konkursas turėtų prasidėti artimiausiu metu.

Kovo 14 d. įkeltame skelbime potencialūs rangovai informuojami, kad Kauno savivaldybė planuoja įsigyti vaizdo stebėjimo sistemą įvažiuojančiam ir nuvažiuojančiam transportui nustatyti. Konkursą laimėjusi bendrovė sistemą nustatytą laiką įsipareigotų ir prižiūrėti.

Šis pirkimas įtrauktas į savivaldybės 2018-ųjų pirkimų planą, o jo vertė išties įspūdinga – už kameras Kaunas numato suploti kiek daugiau nei 991 tūkst. eurų be PVM.

Sutarties trukmė, kaip nurodoma išankstiniame skelbime – 12 mėnesių, sutartis taip pat gali du kartus būti pratęsta tam pačiam periodui.

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius „Kas vyksta Kaune“ atskleidė, kad kitąmet kameras planuojama įrengti 31 vietoje: įvažiavimuose ir išvažiavimuose iš Kauno, keliose sankryžose bei kelios viešose vietose.

„Iš viso – virš 200 vnt. kamerų. Visa įranga bus sumontuota ir pajungta prie Kauno policijos pulto. Kokią tiksliai įranga tai bus, paaiškės tik po konkurso, kurio sąlygas paskelbti planuojama dar šį mėnesį“, – portalui pateiktame komentare dėstė V. Jurkevičius.

Anot Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo, šio vaizdo stebėjimo kamerų pirkimo tikslas labai paprastas – dar saugesnis Kaunas. „Su tokiu skaičiumi kamerų turėsime milžinišką duomenų bazę, kuria reikalui esant galėtų naudotis policija ir kitos atsakingos tarnybos“, – nurodė V. Jurkevičius.

Naujai sumontuotos kameros, pažymėjo jis, fiksuotų automobilius ne tik sankryžose, bet ir į miestą įvažiuojančias bei iš jo išvažiuojančias transporto priemones.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA