Per vakarinį piką judrioje Kauno sankryžoje pažeidėjų laukė pareigūnai | Kas vyksta Kaune

Per vakarinį piką judrioje Kauno sankryžoje pažeidėjų laukė pareigūnai

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienio vakarą namo traukusių kauniečių, kurie ne itin prisilaiko Kelių eismo taisyklių, miesto centre laukė nemalonus siurprizas. Karaliaus Mindaugo prospekto ir Birštono gatvės sankryžoje įsitaisė pareigūnai, kurie atidžiai stebėjo, ar vairuotojai teisingai įveikia transporto mazgą.

Per valandą – keliolika pažeidimų

Apie 17 val. prasidėjęs reidas, kaip „Kas vyksta Kaune“ sakė Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos 2-ojo būrio vadas Vaidas Aleknavičius, truko iki 18.15 val. Per kiek daugiau nei valandą nustatyta 14 pažeidimų – tokiam skaičiui vairuotojų surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

Vienas iš vairuotojų, pažymėjo pašnekovas, nubaustas ne tik už trukdymą eismui sankryžoje sustojant draudžiamoje vietoje, bet ir už sankryžos kirtimą degant raudonam šviesoforo signalui.

Lengvųjų automobilių vairuotojams už sankryžos blokavimą, informavo patrulių vadas, gresia bauda nuo 30 iki 90 eurų, keleivinių transporto priemonių vairuotojams – nuo 120 iki 170 eurų.

„Visą sankryžą užtvėręs buvo ir vienas autobusas – sustabdėme ir nusifotografavome jo duomenis, protokolas bus surašytas pažeidėjui nedalyvaujant“, – pasakojo V. Aleknavičius.

Jo teigimu, vyrai vos spėjo surašinėti protokolus. Plušėjo du ekipažai: du žmonės stabdė vairuotojus, o kitas duetas dirbo prie kompiuterių – čia jau eilutė buvo pasidariusi.

Skubėdami, visus verčia laukti ilgiau

„Manyčiau, eismo dalyviams trūksta tolerancijos, supratimo – vieni kitiems tiesiog trukdo. Tik vienoje atkarpėlėje, einančioje nuo Karaliaus Mindaugo prospekto į Birštono gatvę, surašyta tiek protokolų – pažeidimas po pažeidimo“, – stebėjosi V. Aleknavičius.

Galvodami, kad spės įveikti sankryžą, aiškino pareigūnas, net ir už jos rikiuojantis automobiliams vairuotojai įvažiuoja, lieka stovėti geltonuose rombukuose ir užblokuoja visai kita kryptimi judantį transporto srautą.

„Tai paprasčiausiai prailgina spūsčių laiką. Jeigu tie pora vairuotojų neįvažiuotų ir neužtvertų kelio, iš kitos pusės spūstis jau mažėtų, automobiliai laisvai judėtų. Bet vairuotojai priversti sustoti, laukti, kada pajudės nusitęsusi automobilių kolona“, – eismą trikdantį mechanizmą apibūdino policijos atstovas.

Ketina reidus vykdyti toliau

„Sankryžų, kuriose, gali būti, gausu šitokių pažeidimų, yra nemažai, tad verta ir bandysime tokias policines priemones vykdyti kitose vietose. Labai daug sulaukėme ir gerų žodžių – žmonės, pamatę, kad baudžiame stojančius vidury sankryžos, priėję sakė buvus būtina čia surengti tokį reidą“, – tvirtino V. Aleknavičius.

Kiek pareigūnai žiūrėjo socialiniuose tinkluose, kauniečių komentarai esą taip pat vienareikšmiškai už tai, kad sankryžas užstojantys nedrausmingi vairuotojai būtų baudžiami.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA