Kaunietės plaukikės pasaulyje skina aukščiausios prabos medalius | Kas vyksta Kaune

Kaunietės plaukikės pasaulyje skina aukščiausios prabos medalius

DELFI, „Kas vyksta Kaune“ inf. 2018/10/09 21:08
DELFI / K. Štreimikio nuotr.

Tituluotai Kauno auksinei žuvelei Rūtai Meilutytei auga pamaina – spalio 6-18 d. Buenos Airėse vykstančiose jaunimo olimpinėse žaidynėse jau nuskambėjo Lietuvos himnas, o ant aukščiausio nugalėtojų pakylos laiptelio jo klausė 18-metė kaunietė Agnė Šeleikaitė. Sportininkė pasidabino 50 m plaukimo krūtine aukso medaliu.

Naktį iš pirmadienio į antradienį vykusiame dramatiškame moterų 50 metrų plaukimo krūtine finale A. Šeleikaitė (31,37 sek.) tik paskutinę akimirką prieš finišą 0,05 sekundės aplenkė australę Chelseą Hodges (31,42 sek.). Trečia atplaukė slovėnė Tina Čelik (31,75 sek.). Mūsiškės iškovotas auksas, primena DELFI – pirmasis Lietuvos rinktinės medalis žaidynėse.

Kaunietė A. Šeleikaitė buvo pati greičiausia tiek kvalifikacijoje (31,55 sek.), tiek pusfinalyje (31,41 sek.). Per žingsnį nuo šios rungties finalo liko kita Lietuvos atstovė Kotryna Teterevkova, pusfinalyje finišavusi per 32,30 sek. Nuo bilieto į finalo plaukimą ją skyrė vos 0,12 sekundės.

„Jaučiau jaudulį, buvo gana keista būsena, tikėjausi geresnio rezultato. Bet medalis yra, gal ir neblogai. Per apšilimą jaučiausi puikiai. Per patį finalą – mintis vienintelė: tik kaip greičiau plaukti, – iškart po finišo kalbėjo A. Šeleikaitė.

– Iš tiesų rezultatas nėra toks geras, koks galėtų būti, gal dėl to ir emocijos kol kas paprastos. Pirmąkart stovint ant pirmo apdovanojimų laipelio man grojo himną, smagu ir keista. Dabar svarbiausia neužmigti ant laurų, laukia dar kiti startai, reikia juos išnaudoti.“

Agnės medalis Lietuvai – 14-as jaunimo olimpinių žaidynių istorijoje. Likę 13-a buvo iškovoti Singapūre 2010-ais ir Nandzinge 2014-ais metais. Kaip ir įprastos olimpinės žaidynės, jaunimo olimpinės žaidynės vyksta kas ketverius metus. Šiuo metu vykstantis sporto fiesta yra jau trečioji, pirmos dvejos žaidynės surengtos Singapūre ir Nandzinge.

Beje, du aukso medalius būtent 50 ir 100 metrų krūtine rungtyse, Nandinzge iškovojo R. Meilutytė. Buvęs kaunietės treneris Giedrius Martinionis dabar treniruoja A. Šeleikaitę.

Tiesa, R. Meilutytei aukso skonis plaukiant Nandzinge jau buvo gerai pažįstamas, mat prieš dvejus metus, 2012-siais, ji pribloškė pasaulį ir privertė Lietuvą šėlti nuskynusi 100 m krūtine auksą Londono olimpinėse žaidynėse.

Įžanga į šią pergalę sportininkei tapo 2011 m. Trabzone vykęs Europos jaunimo olimpinis festivalis, kuriame Rūta pasipuošė visų trijų spalvų medaliais, o po to pergalės pasipylė tarsi ši gausybės rago. Triumfavusi Londone, tais pačiais 2012-siais R. Meilutytė iškovojo du aukso medalius Stambule vykusiame pasaulio plaukimo trumpajame baseine čempionate – šiose varžybose auksą ji skynė ir 2014 m. Dohoje.

Kaunietės kišenėje taip pat – pasaulio plaukimo ilgajame baseine čempionato (2013 m. Barselonoje), Europos čempionato (2014 m. Berlyne ir 2016 m. Londone), Europos čempionato trumpajame baseine (2013 m. Herninge ir 2017 m. Kopenhagoje), pasaulio jaunimo čempionato (2013 m. Dubajuje) ir Europos jaunimo čempionato (2013 m. Poznanėje) auksas.

Daugelyje minėtų varžybų R. Meilutytė iškovojo daugiau nei vieną aukso medalį skirtingose rungtyse, o kur dar sidabriniai ir bronziniai apdovanojimai. Iš viso aukščiausio lygio tarptautinėse varžybose ant trečiosios vietos laiptelio plaukikė lipo vieną kartą, antrosios – devynis kartus, o pirmosios – 20 kartų. Belieka tokios pat sėkmingos sportininkės karjeros palinkėti į plaukimo viršukalnes besiveržiančiai A. Šeleikaitei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA