Netikėtas posūkis: kandidatu į Kauno merus tapo V. Matijošaičio komandos narys | Kas vyksta Kaune

Netikėtas posūkis: kandidatu į Kauno merus tapo V. Matijošaičio komandos narys

Simonas Kairys ir Visvaldas Matijošaitis / R. Tenio nuotr.

Antradienį įvyko Kauno liberalų visuotinis narių susirinkimas – jo metu buvo patvirtintas rinkimų sąrašo lyderis ir kandidatas į Kauno miesto merus, kuriuo tapo Kauno liberalų skyriaus pirmininkas, miesto vicemeras Simonas Kairys. Taip pat buvo patvirtinta kandidatų į Kauno miesto tarybą sąrašo reitingavimo tvarka, pristatyta frakcijos miesto taryboje ataskaita, aptartas pasirengimas savivaldybių tarybų rinkimams.

Kauno liberalų skyriaus visuotinį susirinkimą, kaip nurodoma pranešime spaudai, atidarė ir visus pasveikino žurnalistas Mykolas Drunga. Sveikinimo žodžius tarė partijos pirmininkas Eugenijus Gentvilas ir kandidatas į Klaipėdos miesto merus, Seimo narys Simonas Gentvilas.

Po sveikinimo kalbų Kauno miesto vicemeras, skyriaus pirmininkas S. Kairys pristatė politinę situaciją Kaune, nuveiktus darbus rengiantis savivaldybių tarybų rinkimams.

Vertindamas esamą situaciją partijoje, S. Kairys akcentavo, kad Kauno liberalai turi aiškią kryptį: rinkimai su partijos sąrašu, Kauno liberalai ir toliau išliks solidūs miestiečių atstovai Taryboje, o didžiausias iššūkis – susigrąžinti susvyravusių simpatikų pasitikėjimą.

Susirinkimo metu buvo pristatyti pretendentai į Kauno miesto merus – Simonas Kairys ir Ramūnas Gatautis. Po balsavimo kandidatu į miesto merus buvo išrinktas S. Kairys.

„Kol visi samprotaus, įmanoma laimėti prieš Visvaldą Matijošaitį ar ne, aš kalbėsiu apie Kauną. Ir tai bus didžiausia mano stiprybė. Kalbėsiu apie tai, ką jau padariau, kas dar daroma, ką mes siūlome ateičiai. Turiu ką pasakyti ne tik apie tuos sektorius, kuriuos kuruoju dabar, – Kauno liberalų pranešime spaudai cituojamas išrinktas kandidatas į Kauno merus.

– Turime sukurti tokią aplinką mieste, kad jaustumėme ne ką tik pasibaigusį sovietmečio pilkumą, bet šiuolaikiško miesto alsavimą. Visame kame, nuo parkų, viešųjų erdvių, mokslo aplinkos iki šaligatvių, pėsčiųjų takų ir savivaldybės teikiamų paslaugų. Kaunas dar niekada neturėjo tokios geros krypties, tokio palankaus vėjo. Nuodėmė to neišnaudoti.“

Kauno liberalai kandidatų į Kauno miesto tarybos narius sąrašą reitinguos lapkričio mėnesį. „Kas vyksta Kaune“ primena, kad V. Matijošaitis oficialiai dar nėra paskelbęs apie dalyvavimą kitais metais vyksiančiuose mero rinkimuose, tačiau ne kartą leido suprasti sieksiantis šio posto.

Jau žinoma, kad konservatoriams Kauno mero rinkimuose atstovaus akademikė, buvusi KTU rektorė Jurgita Šiugždinienė, o socialdemokratams – rezonansinėse bylose dalyvavęs advokatas Gintaras Černiauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA