Kaune kultūros darbuotojams kils atlyginimai | Kas vyksta Kaune

Kaune kultūros darbuotojams kils atlyginimai

Kauno miestas jungiasi prie Kultūros ministerijos inicijuoto memorandumo jau nuo kitų metų kelti atlyginimus kultūros ir meno darbuotojams.

[galerija kiek=”4″]

Praėjusią savaitę nacionaliniu mastu pasirašytą įsipareigojimą antradienį planuoja svarstyti bei tvirtinti ir Kauno miesto taryba. Kultūros ir meno sektoriuje dirbantiems žmonėms kitąmet darbo užmokestis turėtų didėti bent 75 eurais.

„Kultūros sektoriuje dirbančių žmonių atlyginimai išties neadekvačiai maži ir privalo būti didinami. Tikiu, kad šis žingsnis pajudins ilgametę problemą iš mirties taško“, – sakė Kauno mero pavaduotojas Simonas Kairys.

Pasak vicemero, rugsėjį nuvilnijusi protestų banga ir kultūros bei meno žmonių reikalavimas kelti jų darbo užmokestį iki švietimo darbuotojų algų lygio yra pagrįstas bei teisingas. Kultūros ministerijos inicijuotame memorandume numatyta, kad trūkstamas lėšas atlyginimams didinti solidariai skirtų tiek ministerija, tiek ir pačios savivaldybės. Pritarimą tokiam modeliui savo parašais patvirtino iš viso 32 šalies savivaldybių atstovai.

„Kauno savivaldybei tai bus nemenkas įsipareigojimas, nes skirtingai nuo Vilniaus, dauguma mūsų kultūros įstaigų yra priklausančios miestui, o ne valstybinės, todėl ir jų darbuotojų turime daugiausia visoje Lietuvoje – apie 350 žmonių. Šiuo atžvilgiu Kaunas tikrai išsiskiria iš kitų miestų. Miestas valdo platų bibliotekų tinklą, miestą garsinantį Kauno simfoninį orkestrą, „Ąžuolyno“ pučiamųjų orkestrą ir daug kitų kolektyvų bei organizacijų. Stengiamės puoselėti seniai Kaune susiformavusias kultūros tradicijas, todėl esame suinteresuoti ir deramai pasirūpinti oriu šios srities profesionalų uždarbiu“, – kalbėjo vicemeras S. Kairys.

Šį antradienį, spalio 9 d., vyksiančiame Kauno miesto tarybos posėdyje tikimasi sulaukti galutinio miesto politikų pritarimo tokiai iniciatyvai, kad jau kitąmet kultūros bei meno sektoriaus darbuotojams atlyginimai pakiltų bent 75 eurais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA