Išduotas leidimas Lietuvoje kurti dar vieną banką: pasivadins „Mano bankas“ | Kas vyksta Kaune

Išduotas leidimas Lietuvoje kurti dar vieną banką: pasivadins „Mano bankas“

Asociatyvi / LB nuotr.

Šiandien paskelbta, kad po Lietuvos banko teikimo Europos Centrinis Bankas išdavė kredito unijai „Mano unija“ banko licenciją. Ji suteikia teisę paslaugas teikti ne tik Lietuvoje, bet ir visoje Europos Sąjungoje. Šis sprendimas yra svarbus Lietuvos finansų sistemai, nes „Mano unija“ tapo pirmuoju specializuotu banku šalyje.

Pasak „Mano unijos“ valdybos pirmininko Vytauto Olšausko, galutinis unijos pertvarkymas į lietuviško kapitalo specializuotą banką pareikalaus dar kelių mėnesių darbo ir, tikėtina, bus baigtas iki 2019-ųjų pradžios. Sutvarkius likusius formalumus, kredito unija „Mano unija“ taps akcine bendrove „Mano bankas“.

„Mes jau seniai buvome apsisprendę, kad norime ir esame pasiruošę užsivilkti didesnį, banko rūbą. Tai atvirai deklaravome iki pradėdami vykdyti kredito unijų reformą. Tad, kai tik atsirado galimybė, paprašėme Lietuvos banko leidimo pradėti pertvarkymą, jį gavome ir ėmėmės visų reikalingų procedūrų, kurios atvedė mus iki šio naujo starto“, – sakė V. Olšauskas.

Anot jo, tai, kad „Mano unija“ taps „Mano banku“, yra ilgo ir nuoseklaus darbo pasekmė.

„Noriu padėkoti visiems, kurie prisidėjo prie šios transformacijos. Pirmiausia profesionaliam kredito unijos kolektyvui, kuris ne tik prisiėmė iššūkius, susijusius su pertvarkymo procesu, bet ir padėjo mūsų kredito unijai stabiliai augti, dirbti pelningai ir išlaikyti sektoriaus lyderio pozicijas. Taip visiems mūsų klientams, kurie patiki mums tvarkyti savo finansinius klausimus ir kurių vis daugiau pasitikėjimo bei lojalumo jaučiame bendraudami kasdien. Visa tai leido mums sukurti tvirtą pamatą kredito įstaigos veiklai plėtoti. Tikimės, kad nuo šiol galėsime klientams pasiūlyti dar daugiau“, – komentavo V. Olšauskas.

Jo teigimu, kredito unijos pertvarkymo ir banko licencijavimo procesas buvo itin sklandus ir operatyvus. „Mano unija“ Lietuvos bankui prašymą banko licencijos išdavimui pateikė prieš metus. Per šį laikotarpį pavyko atlikti visus būtinus patikrinimus ir kruopščiai sutvarkyti reikalingus dokumentus.

„Nuo pat projekto pradžios dirbome su advokatų Gedimino Rečiūno ir Aušros Brazauskienės vadovaujama „Ellex Valiūnas ir partneriai“ teisininkų komanda, kuriai norime padėkoti už jų indėlį į rezultatą, kurį pasiekėme. Šiems teisininkams mūsų sėkmė rūpėjo labiau, nei galėjome tikėtis, o jų pademonstruoti sudėtingų projektų valdymo įgūdžiai ir bankų reguliavimo žinios užtikrino efektyvų licencijavimo procesą“, – nurodė V. Olšauskas.

Pasak jo, užbaigus kredito unijos pertvarkymą į specializuotą banką, kredito įstaigos teikiamų paslaugų spektras iš esmės nesikeis.

„Esame sukaupę daug bendradarbiavimo su smulkiuoju ir vidutiniu verslu patirties Vilniaus regione, todėl džiaugiamės, kad specializuoto banko licencija leis įgytą kompetenciją taikyti dirbant su klientais visoje šalyje. Ateityje planuojame daugiausia dėmesio skirti investicinėms paskoloms verslui, smulkaus ir vidutinio verslo apyvartinio kapitalo finansavimui, taip pat ūkininkavimo ir vartojimo paskoloms. Žinoma, tam tikra apimtimi išliks ir būsto įsigijimo bei nekilnojamojo turto plėtojimo projektų finansavimas“, – tikino V. Olšauskas.

Šiuo metu „Mano unija“ veikia Vilniaus regione ir turi 4,6 tūkst. klientų, o įstaigos valdomų aktyvų dydis yra 59,2 mln. EUR. Kredito unijos paskolų portfelį sudaro apie 31 mln. EUR. Suskaičiuota, kad indėlininkai „Mano unijai“ yra patikėję 46 mln. EUR. Didžiąją šių lėšų dalį sudaro fizinių asmenų indėliai.

„Mano unija“ iki šio persitvarkymo buvo didžiausia Lietuvoje veikianti kredito unija, įkurta dar 1996 m.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA