Iškraustė pirkinių krepšį: ko nuperkama daugiausiai? | Kas vyksta Kaune

Iškraustė pirkinių krepšį: ko nuperkama daugiausiai?

Organizatorių nuotr.

Lietuvoje užaugintos daržovės, vaisiai ir uogos itin paklausūs tarp pirkėjų, tačiau tai anaiptol ne vienintelė lietuviška produkcija, kurią renkasi pirkėjai.

Jei reikėtų išrinkti populiariausią lietuvišką ne maisto prekę, dėl šio titulo susikautų spaudos ir maisto ruošimo prekės.

„Pagal „Maximos“ pardavimų duomenis, pramoninių prekių kategorijoje aktyviausiai perkami žurnalai ir laikraščiai. Lietuviai tiki savo sėkme – į perkamiausių prekių dešimtuką patenka bent kelių rūšių momentinės loterijos bilietai. Maisto ruošimui ir konservavimui žmonės irgi skiria didelį dėmesį: vien užsukamų dangtelių pardavimus skaičiuojame milijonais, daug nuperkama ir maisto šaldymui skirtų indelių“, – vardija „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Žmonių virtuvėse yra daug lietuviškų gaminių, pradedant kempinėmis, šluostėmis ir servetėlėmis, baigiant šiukšlių maišais, priduria ji.

Į perkamiausių lietuviškų pramoninių prekių šimtuką patenka bent kelios automobilių priežiūrai skirtos prekės. Ypač populiarus Lietuvoje pagamintas automobilių stiklų ploviklis.

Dar viena išsiskirianti kategorija – proginė atributika ir su įvairiomis kalendorinėmis šventėmis susijusios prekės. Tradiciškai artėjant Velykoms lietuviai renkasi tautiečių gamybos kiaušinių dažus, didelio populiarumo kasmet rudenį sulaukia kapų žvakės.

Geriau išnaudoti potencialą lietuvių gamintojai galėtų avalynės, galanterijos, buitinės technikos, žaislų ir sporto prekių srityse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA