Kas mes iššūkį V. Matijošaičiui rinkimuose į Kauno miesto merus: kandidatai jau rikiuojasi | Kas vyksta Kaune

Kas mes iššūkį V. Matijošaičiui rinkimuose į Kauno miesto merus: kandidatai jau rikiuojasi

R. Tenio nuotr.

Ruošiantis startui, kai 2019 metų pavasarį bus renkama Kauno miesto savivaldybės taryba ir naujas miesto vadovas, pilnėja norinčiųjų užimti dabartinio Kauno mero Visvaldo Matijošaičio vietą. Jau du kandidatai, mesiantys kovos dėl posto pirštinę, patvirtino savo kandidatūras.

Nuo laikino vairo universitete – į Kauno vadoves

Rugsėjo pabaigoje Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) kandidate į Kauno merus iškėlė akademikės, buvusios laikinosios Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorės Jurgitos Šiugždinienės kandidatūrą. Tam pritarė pritarė TS–LKD prezidiumas.

Jurgita Šiugždinienė / Archyvo nuotr.

Kai pernai gruodį iš KTU rektoriaus pareigų atsistatydino į habilitacinio darbo plagiato skandalą įsivėlęs Petras Baršauskas, J. Šiugždinienė laikinai perėmė vadovavimo universitetui vadžias į savo rankas.

Kandidatė Kauno mero kėdei užimti buvo išrinkta iš keturių TS-LKD atstovaujančių politikų: Kauno miesto savivaldybės tarybos narės Editos Gudišauskienės, verslininko Pauliaus Lukševičiaus, Seimo narės Gintarės Skaistės ir J. Šiugždinienės.

Kandidatų sąraše – ir Garliavos istorijoje išpopuliarėjęs garsus Kauno advokatas

Šiandien, spalio 6 d. paaiškėjo dar vienas kandidatas, konkuruosiantis ir besistengsiantis ateiti prie miesto valdžios vairo. Fortūna nusišypsojo Gintarui Černiauskui. Anot Kauno socialdemokratų lyderių, Kluonio gatvės pedofilijos istorijoje Laimutei Stankūnaitei atstovavęs advokatas gali sudaryti rimtą konkurenciją dabartiniam miesto merui.

Gintaras Černiauskas / Organizatorių nuotr.

Paramą G. Černiauskui pareiškė ir Kauno miesto skyriaus pirmininkas Giedrius Bielskus, kurio manymu LSDP iškeltas nepriklausomas kandidatas šiandieninėje politinėje situacijoje geriausiai atstovaus ne tik socialdemokratams, bet ir visiems kauniečiams. Esą jis yra tikras Kauno patriotas, turintis aiškią mūsų miesto ateities viziją.

Šeštadienį vykusioje LSDP Kauno miesto skyriaus Konferencijoje kandidatais į Kauno miesto mero postą buvo iškelti penki asmenys: socialdemokratai Giedrius Bielskus, Arvydas Garbaravičius, Židrūnas Garšva, Orinta Leiputė ir nepriklausomas kandidatas G. Černiauskas. Keturi iš penkių kandidatų savo kandidatūras atsiėmė.

Dabartinis Kauno miesto meras V. Matijošaitis kol kas nėra patvirtinęs, jog kovos dėl teisės antrą kadenciją vadovauti Kaunui. Tačiau tikėtina, jog kandidatuos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA