Kauniečius žadins specialiosios tarnybos: visos brigados sulėks į Nemuno salą | Kas vyksta Kaune

Kauniečius žadins specialiosios tarnybos: visos brigados sulėks į Nemuno salą

BNS 2018/10/06 09:31
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaune, Nemuno saloje, pirmą kartą rengiamos pilietiškumo žaidynės „Aš esu pareiga“.

Šeštadienį Kauną pažadins karininkų, policininkų, gaisrininkų ir medikų paradas. Šių specialiųjų tarnybų automobiliai kolonomis pajudės nuo Muravos sankryžos iki Nemumo salos, kur vyks žaidynės. Čia kiekviena tarnyba bus paruošusi zonas, kur komandos vykdys įvairias užduotis.

Anot organizatorių, žaidynėse rungsis atrinktos aukštųjų mokyklų, nevyriausybinių organizacijų ir pilietiškų žmonių komandos.

Situacijose įspūdžius stiprins realistinės dekoracijos, scenarijai su specialiaisiais efektais. Dalyviai turės progą pavažiuoti šarvuočiu, atremti ginkluotą užpuolimą, nukenksminti lauko miną ar uždėti antrankius nusikaltėliui. Komandas vertins specialiųjų tarnybų pareigūnai. Daugiausia balų surinkusi komanda laimės žaidynes.

Žaidynes organizuoja Kauno technologijos universiteto (KTU) studentų organizacija „Baltai juoda“.

„Neretai pilietiškumą suprantame kaip labai sudėtingą sąvoką, o iš tiesų – tai elementarios situacijos mūsų kasdienybėje. Nuo ištiestos pagalbos rankos suklupusiam žmogui ir prasideda pilietiškumas. Siekiame, kad jaunimas atpažintų tokias situacijas, suprastų, jog jos nėra sudėtingos ir nebijotų veikti“, – sakė organizacijos „Baltai juoda“ narys Darius Banėnas.

Renginio organizatoriai teigia, kad žaidynės „Aš esu pareiga“ – tai „būdas išbandyti savo vidinį pilietį“. Jos padės geriau suvokti ir patirti, kas yra pilietiškumas ir pareigos jausmas. Šios žaidynės taip pat turėtų padėti dalyviams ne tik susipažinti su kritinėmis situacijomis, bet ir suprasti, kad ne visada yra joms pasiruošę ar žino, kaip turėtų elgtis, kokių klaidų reikėtų vengti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA