Staigi mirtis pasiglemžė buvusį Kauno „Žalgirio“ krepšininką | Kas vyksta Kaune

Staigi mirtis pasiglemžė buvusį Kauno „Žalgirio“ krepšininką

delfi.lt 2018/10/05 10:18
DELFI nuotr.

Liūdna naujiena atkeliavo iš Ukrainos – mirė puikiai visiems žinomas buvęs Kauno „Žalgirio“ ir Ukrainos ir rinktinės vidurio puolėjas Grigorijus Chižniakas.

Nepatvirtintais duomenimis, 45-erių metų buvusį krepšininką ištiko infarktas.

Geraširdis milžinas iš Ukrainos. Taip daugelis vyresnių krepšinio gerbėjų prisimena Kauno „Žalgiryje“ 2000-2002 metais rungtyniavusį 216 cm Grigorijų Chižniaką.

„Žalgiris“ – man labai svarbus. Tai ne tik „Žalgiris“, tai mano antrieji namai, – interviu metu 2016 m. „Žalgiris TV“ studijoje kalbėjo G. Chižniakas. – Ukrainoje užaugau kaip žmogus, asmenybė, tačiau Lietuvoje man pavyko tapti profesionaliu ir aukšto lygio krepšininku.

Lietuva – didžiulė krepšinio mokykla. Po sezonų Lietuvoje mano karjera atsispyrė nuo tramplino.“

Glaudžius ryšius su „Žalgirio“ klubu ir Lietuva palaikęs G. Chižniakas tapo ir „Žalgirio“ Garbės Klubo nariu. Tiesa, buvęs krepšininkas turėjo ir dar vieną priežastį, dėl kurios jo kelionės į Lietuvą išliko reguliarios. Kaune krepšinio paslapčių mokėsi ir G. Chižniako sūnus.

Vienu iš geriausių blokuotų kamuolių meistrų „Žalgirio“ istorijoje laikomas G. Chižniakas Kauno komandai atstovavo 2000-2002 metais, o 2001 m. iškovojo LKL čempionų žiedą.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA