Kauno rajone įregistruotam adresui teko išskirtinis titulas | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone įregistruotam adresui teko išskirtinis titulas

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Valstybės įmonė Registrų centras šią savaitę įregistravo milijonajį Lietuvoje veikiantį adresų tašką. Tiek Lietuvoje šiuo metu oficialiai iš viso įregistruota žemės sklypų ir pastatų adresų. Simbolinis adresas įregistruotas Kauno rajone, Kačerginėje.

Adresų taškais apibūdinami žemės sklypų ir pastatų adresai, turintys savo geografines koordinates. Patalpų adresai registruojami pastatuose esančioms patalpoms. Jų šiuo metu iš viso yra 1 065 601. Taigi Lietuvoje šiuo metu iš viso yra daugiau kaip du milijonai adresų.

Nuo 2007 m. pradžios, kai buvo fiksuotas pirmą kartą, bendras adresų taškų skaičius išaugo beveik tris kartus. Tų metų sausio 1 d. Lietuvoje buvo įregistruotas 348 901 adresų taškas.

Šių metų spalio 1 dieną daugiausia žemės sklypų ir pastatų adresų buvo įregistruota Vilniaus miesto (69 127 adresai), Vilniaus rajono (67 076), Kauno rajono (65 550) savivaldybėse. Mažiausiai adresų taškų buvo Birštono (1 999), Pagėgių (2 914) ir Rietavo (3 200) savivaldybėse.

Šios savaitės pradžios duomenimis, patalpų adresų daugiausia buvo įregistruota Vilniaus mieste (283 658). Kauno mieste jų užregistruota 149 251, mažiausiai – Rietavo (1 398) ir Birštono (1 653) savivaldybėse.

Lietuvos Respublikos adresų registras įkurtas 2004 m. birželio 10 d. Vyriausybės nutarimu, kuriuo reorganizuotas LR teritorijos administracinių vienetų, gyvenamųjų vietovių ir gatvių valstybės registras.

Adresų registre registruojami administraciniai vienetai, seniūnijos, gyvenamosios vietovės, gatvės, žemės sklypų, pastatų ir patalpų adresai bei pastatų, statinių ar kitų objektų pavadinimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA