Sushi burritai – San Franscisko užkandžių mados įsigali ir Kaune | Kas vyksta Kaune

Sushi burritai – San Franscisko užkandžių mados įsigali ir Kaune

Organizatorių nuotr.

Ar jau ragavote sushi burrito – didžiausio lietuvių taip pamėgto kebabo konkurento bei dar vieno ženklo apie tai, kad Kaune greito maisto revoliucija įgauna pagreitį? Priešingai nei kebabas, sushi burrito gaminamas iš šviežių, maistingų, aukštos kokybės ingridientų, tokių kaip jūros gėrybės, daržovės ar ryžiai ir savo skoniu kiek primena suši, o patiekimo būdu – buritą.

Principas paprastas – greita, skanu ir sveika. Šį receptą į Kauną atvežė ir lietuvių skoniui dar labiau pritaikė du entuziastingi jaunuoliai, o patiekalo rezultatas iš karto sulaukė anšlago. „Ieškojome kažko visiškai naujo, originalaus, sveikesnio“, – pasakoja idėjos autoriai ir kviečia užsukti į Kęstučio g. 16 įsikūrusį vienintelį Baltijos šalyse sushi burrito barą „Bazooka“.

Šilti, šalti ir net su šonine

Išskirtinis ne tik sushi burrito dydis, bet ir jo skonis. „Norėjome nustebinti visapusiškai, todėl ilgai ieškojome tam tikrų ingridientų. Dabar nuolat stengiamės plėsti meniu, tad sau patinkantį burritą ras kiekvienas: nuo gaivaus burrito su lašiša iki sotaus kepto burrito su vištiena. Pagalvojome net apie tai, ar šis maistas bus fotogeniškas – klientų nuotraukos socialiniuose tinkluose tartum patvirtina, kad taip“, – šypsosi „Bazooka“ kūrėjai ir pažada, kad greitu metu meniu papildys ir burritai vegetarams bei veganams.

Receptus tobulins Jungtinėse Amerikos Valstijose

Sushi burrito dviejų šviežiai iškeptų studentų gyvenime atsirado netikėtai: studijuojant pagal mainų programą Budapešte, kur vienas iš jų ir pastebėjo šį neįpratsą patiekalą. „Idėja apie juos neapleido ir grįžus į Lietuvą, tad, tik baigęs mokslus, nusprendžiau ją įgyvendinti“, – pasakoja 23-jų „Bazooka“ įkūrėjas Matas.

Europoje šis užkandis jau ypač populiarus ne tik Budapešte, bet ir Amsterdame, kituose didžiuosiuose miestuose. O pats sushi burrito receptas atkeliavo iš multikultūrinės Amerikos, kur San Francisko gatvės maisto meistrai nusprendė sukurti kažką panašaus į sušio ir burrito derinį.

„Visą gyvenimą domėjausi maisto gaminimu, todėl ir į šį užkandį bandžiau pažvelgti ne tik kaip ragautojas, bet ir kaip gamintojas: iš pradžių bandėme tokius gigantiškus sušius pagaminti tiesiog namuose, tada, jau pradėję verslą ir sulaukę antplūdžio, sukome galvas, kaip organizuoti masinę gamybą. Šiandien tikslas dar didesnis – siekiame sukurti tobulus sushi burrito, konsultuojamės su recepto ekspertais Jungtinėse Amerikos Valstijose. Taip pat ieškome inovacijų kaip palengvinti ir pagreitinti užsalymo procesus , pavyzdžiui, bendraujame su klientais „messenger“ platformoje.

Patiks vilniečiams ir šauktiniams

„Kokį geriausią komplimentą išgirdote iš klientų?“, – pasiteiravome daug simpatijų sulaukiančio „Bazooka“ šefo Mykolo. „Turbūt tai, kad merginos čia vežasi savo vaikinus net iš sostinės“, – šypsosi Mykolas, kuris per dieną kartais susuka virš 100 sushi burrito. „Norime stebinti ir toliau, todėl ir mūsų pavadinimas „Bazooka“ kažkuria prasme yra apie sprogimą, apie didelį kulinarinį boom“ Kaune. Pažiūrėkite, net meniu pavadinimai yra suskurti pagal karinę fonetinę abėcėlę“. – šypsosi „Bazooka“ komanda ir kviečia vienintelius tokius „sušius“ Lietuvoje išbandyti visus: kauniečius, vilniečius, sveikesnio maisto mėgėjus ar tiesiog smalsuolius.

„Bazooka“ rasite adresu Kęstučio g. 16 arba Facebooke.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA