Kauno senamiestį užplūs rožiniai bėgikai: numatomi eismo apribojimai | Kas vyksta Kaune

Kauno senamiestį užplūs rožiniai bėgikai: numatomi eismo apribojimai

Jurgos Anusauskienės nuotr.

Pirmasis spalio sekmadienis Kaune jau penktus metus tampa didele ir prasminga švente. Spalio 7-ąją rengiamas tradicija tapęs rožinio kaspino paramos bėgimas „Pink Run su BENU“. Tūkstantinė bėgikų minia startuos Rotušės aikštėje ir pasileis senamiesčio gatvėmis. Dėl to daugelyje vietų bus draudžiamas automobilių eismas nuo 11 iki 15 valandos.

[galerija kiek=”4″]

Kasmetinis bėgimas „Pink Run su BENU“ skirtas paraginti moteris uoliau rūpintis savo sveikata prevenciškai tikrinantis dėl krūties vėžio ir tuo pačiu išreikšti palaikymą toms, kurias palietė ši klastinga liga. Todėl renginio organizatoriai tikisi solidarumo bei supratimo ne tik iš bėgimo dalyvių, bet ir aplinkinių gyventojų, vairuotojų bei visų kauniečių.

„Kiekvienais metais prie starto linijos stoja vis daugiau dalyvių. Šiai dienai jų gali susirinkti bemaž pusantro tūkstančio. Tai išties neeilinis renginys su kilnia misija, o toks bėgikų aktyvumas – akivaizdus įrodymas, kad jo idėja svarbi ir reikalinga. Mums tai įpareigojimas tęsti pradėtą tradiciją, tad tikimės palaikymo iš Kauno miesto gyventojų ir svečių, o tuo pačiu iš anksto atsiprašome visų už galimus nepatogumus“, – kalbėjo renginį organizuojančio „Kauno maratono klubo“ vadovas Regimantas Tarasevičius.

Eismo ribojimai

Pagal sudarytą bėgimo trasos schemą daugelyje senamiesčio gatvių transporto priemones trumpam pakeis vinguriuojanti bėgikų minia. Sekmadienį nuo 11 val. iki 15 val. automobilių vairuotojai turėtų aplenkti šias gatves ar jų atkarpas palei senamiestį: Rotušės a., Muitinės g., Kurpių g., Palangos g., Vilniaus g., J. Jablonskio g., M. Daukšos g., Jonavos g. (1 eismo juosta), Kumelių g., Raguvos g., M. Valančiaus g., A. Jakšto g., Pilies g., Papilio g., Muziejaus g., Santakos g., T. Daugirdo g., Aleksoto g. ir Jėzuitų skg.

Eismo ribojimai per „Pink Run“ bėgimą

Atraktyvi programa

Kaip įprasta, renginio centras įsikurs priešais rotušę. Net ir tuos, kas nenusiteikę bėgti, organizatoriai kviečia atvykti ir papildyti aistruolių gretas. Visiems dalyviams bei svečiams parengta atraktyvi programa.

Pagrindinis renginio partneris – „BENU vaistinė“ – kasmet pristato originalias idėjas, išreiškiančias palaikymą moterims, išgyvenančioms akistatą su krūties vėžiu. Užpernai visi dalyviai bėgo su rožiniais kaspinėliais, ant kurių rašė savo linkėjimus, o šie buvo nuvežti į gydymo įstaigą ir perduoti pacientėms. Pernai visi drauge kūrė bendrą paveikslą linkėdami moterims stiprybės ir primindami, kad jos nėra vienos. Šįkart „BENU“ kvies įsiamžinti momentinėse fotografijose, iš kurių bus formuojamas vieningas meno kūrinys, simbolizuojantis kiekvieno dalyvio linkėjimus pasveikti.

Bėgikai gali rinktis 5 arba 10 km ilgio trasą. Pastaroji šiemet įgavo renginio partnerio „Topicrem“ vardą. Be to, jubiliejinis penktasis „Pink Run su BENU“ bėgimas pateikia naujovę – 400 metrų vaikų distanciją. Mažiesiems registracija nemokama. Visų jų finiše laukia medaliai.

Tuo metu visi suaugusieji greta registracijos gali įsigyti specialius rožinius renginio marškinėlius. Visa surinkta parama bus skirta su onkologine liga kovojančių moterų reabilitacijai. Šiai dienai surinkta jau per pustrečio tūkstančio eurų.

Pagrindinė taisyklė startuojant šiame paramos bėgime – rožinės spalvos akcentas aprangoje ar bėgikų įvaizdžio detalėse. Vieni puošiasi ryškiaspalviais drabužiais, išsiskiria įmantriais perukais, teatrališkais kostiumais, o vyrai savo palaikymą moterims demonstruoja netgi nusidažydami plaukus ir barzdas.

Daugiau informacijos apie renginį galima rasti internete arba „Pink Run“ feisbuko paskyroje.

„Pink Run su BENU“ programa:

10 val. – renginio pradžia;

11 val. – atitvėrimo darbai, eismo ribojimų pradžia;

11.30 val. – vaikų bėgimo startas;

12 val. – 5 km bėgimo startas;

13 val. – 10 km bėgimo startas;

14.30 val. – trasos atitvarų išmontavimo darbai;

15 val. – eismo ribojimų pabaiga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA