Kaune kuriasi pasaulinė IT paslaugų milžinė | Kas vyksta Kaune

Kaune kuriasi pasaulinė IT paslaugų milžinė

„Oracle“ būstinė Kalifornijoje / „Wikipedia“ nuotr.

„Oracle“ Lietuvoje atveria pirmąjį programuotojų centrą, kuris veiks Kaune, ir ieško naujų talentų, pasirengusių dirbti strateginėse kibernetinio saugumo bei debesijos infrastruktūros srityse. Žengti šį žingsnį, kaip nurodoma pranešime spaudai, korporaciją „Oracle“ paskatino Europoje augantis naudojimasis debesų kompiuterija ir didėjantis verslo poreikis susirasti strateginius partnerius, galinčius užtikrinti įmonių tinklų ir IT infrastruktūros saugumą.

Įsigijo sėkmingą lietuvišką startuolį „Zenedge“

Šių metų kovo 5 d. „Oracle“ užbaigė lietuviškos įmonės „Zenedge“ – sėkmingo startuolio, teikiančio inovatyvius saugumo sprendimus – įsigijimo procesą. Ankstesnis įmonės pavadinimas „Zenedge Cybersecurity Suite“ keičiasi į „Oracle Web Application Security“, o pati įmonė tampa „Oracle Cloud Infrastructure“ (toliau OCI) verslo dalimi.

Pagrindinė įmonės programuotojų komanda įsikūrusi Kaune ir neseniai įsiliejo į „Oracle“ organizaciją. Po sėkmingos integracijos „Oracle“ atveria pirmąjį programuotojų centrą Lietuvoje ir tęsia komandos plėtrą bei talentingiausių specialistų paiešką tiek Kaune, tiek Vilniuje.

Plės programuotojų komandą Kaune ir Vilniuje

Kaip rodo tyrimai, poreikis debesų kompiuterijos sprendimams auga pasauliniu mastu: beveik 40 proc. įmonių teigia, kad būtent ši sritis yra jų pagrindinis prioritetas 2018 metais. Tačiau pastebima, kad tikrajai debesų kompiuterijos plėtrai kritinės reikšmės turės saugumas, atitikimas reikalavimams ir prieinamumas.

„Oracle“ įsitikinimu, turime puikių galimybių prisidėti prie Kauno, kaip vieno iš pagrindinių Baltijos šalių technologijų centrų, plėtros, ypač kibernetinio saugumo srityje. Čia yra daug aukštos kvalifikacijos specialistų ir sėkmingai bendradarbiaujama su Lietuvos universitetais. Mes plėsime komandą toliau, susitelkdami ties programinės įrangos kūrimu ir saugumo užtikrinimu, o per ateinančius metus toliau stiprinsime komandą tiek Kaune, tiek Vilniuje“, – sako Leon Kuperman, „Oracle Cloud Infrastructure“ (OCI) viceprezidentas saugumo sprendimams.

Ne tik sprendimai, bet ir nuolatinė priežiūra

Sudėtingomis ir nuolat augančių kibernetinių grėsmių sąlygomis OCI „Web Application Security“ (WAS) paslaugos suteikia IT profesionalams įrankius ir žinias, kaip išmaniai apsaugoti įmonių tinklapius, sistemas ir naudojamą programinę įrangą. Platforma pagrįsta adaptuotu mašininiu mokymusi (angl. adaptive machine learning) ir automatinėmis sistemomis, leidžiančiomis proaktyviai atremti prieš organizacijas nukreiptas kibernetines atakas.

Šalia pagrindinės veiklos – WAS programinės įrangos – paslaugų teikimą nuolatiniu 24x7x365 režimu prižiūri Lietuvoje esanti saugumo sprendimų profesionalų komanda, kuri užtikrina klientų pradinį instruktavimą, nuolatinį kibernetinių rizikų stebėjimą, nustatymų priežiūrą ir pakeitimus, taip pat reagavimą į klientams gresiančias saugumo rizikas.

„Džiaugiuosi, kad „Oracle“ sėkmingai plečiasi Baltijos šalyse. Tai, kad ypatingos kvalifikacijos programuotojų komanda dirbs čia, atneš naudos tiek mūsų klientams, tiek visam IT sektoriui. Tikiu, kad „Zenedge-Oracle“ sėkmės istorija bus puikus motyvuojantis pavyzdys visai startuolių bendruomenei“, – sako Andrius Skunčikas, „Oracle Baltics“ pardavimų vadovas.

Naujų darbuotojų ieškos „KTU WANTed Karjeros dienose 2018“

Ieškodama naujų talentų „Oracle“ netrukus dalyvaus didžiausioje Baltijos karjeros mugėje – „Žalgirio“ arenoje spalio 24 d. rengiamose „KTU WANTed Karjeros dienose 2018“. Studentai kviečiami pasidomėti karjeros galimybėmis ir darbo sąlygomis naujajame „Oracle“ padalinyje.

„Oracle Cloud“ siūlo SaaS (Software as a Service) paslaugų paketą, skirtą verslo išteklių planavimo (ERP), tiekimo grandinės (HCM) ir ryšių su klientais (CX) valdymui.

Taip pat – pažangią duomenų bazių valdymo platformą (PaaS, Platform as a Service) bei įmonių IT infrastruktūros sprendimus (IaaS, infrastructure as a Service). Šiems tikslams „Oracle“ naudojasi savo duomenų centrais Amerikoje, Europoje bei Azijoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA