Gyvūnų dienos proga – keturkojams bičiuliams staigmena Kauno geležinkelio stotyje | Kas vyksta Kaune

Gyvūnų dienos proga – keturkojams bičiuliams staigmena Kauno geležinkelio stotyje

R. Tenio nuotr.

Lietuvoje minint Pasaulinę gyvūnų dieną, ištikimiausių žmogaus bičiulių šunų laukia skanios staigmenos – jomis bus apdovanoti augintiniai, kartu su savo šeimininkais keliaujantys iš Kauno, Vilniaus ir Klaipėdos geležinkelio stočių spalio 4-ąją ir po to prasidedantį savaitgalį.

„Turint augintinį, kartais tenka sukti galvą, kam patikėti keturkojo šeimos nario globą kur nors ilgiau ar toliau išvykstant. Mes manome, kad augintiniai – mūsų šeimos dalis ir turėtų keliauti drauge, todėl džiaugiamės, kad mūsų partneriai „Lietuvos geležinkeliai“ suteikia galimybę traukiniu keliauti kartu su augintiniu. Bendros kelionės stiprina mūsų ryšį su augintiniais, tad mes norime paskatinti tokias tradicijas“, – sako akcijos iniciatorės bendrovės „Mars Lietuva“ atstovas Mindaugas Rupšys.

Su šeimininkais keliaujantiems augintiniams – skani staigmena

Pasak jo, tam pasirinkta graži proga – jau nuo 1931-ųjų minima Pasaulinė gyvūnų diena. Šią dieną siekiama atkreipti žmonių dėmesį į gyvūnų gerovę, elgesį su jais bei padėkoti gyvūnams už didžiulę jų svarbą žmonių gyvenime, suteikiant gyvenimui daugiau džiaugsmo ir prasmės.

„Augant keleivių ratui, didėja ir jų lūkesčiai. Matydami, kad vis daugiau žmonių nori keliauti kartu su savo augintiniais, siekiame, kad kelionės jiems taptų komfortiškos, o jų poreikiais būtų pasirūpinta ne tik traukiniuose, bet ir stotyse“, – sako „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojas, Keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Šunų skanėstais bus apdovanoti visi augintiniai, kurių šeimininkai spalio 4-ąją ir tris savaitgalio dienas po to įsigys bilietus kelionei traukiniu Kauno, Vilniaus ar Klaipėdos geležinkelių stotyse. Perkant ir atgalinį bilietą, keturkojui draugui atiteks du skanėstai.

Siekiant užtikrinti patogesnes sąlygas gyvūnams, Kauno, Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių stotyse įrengtos specialiai jiems skirtos gertuvės. Be to, spalio mėnesį traukinių stotyse planuojami renginiai kartu su šunų dresūros mokyklomis, kurių metu gyventojai bus kviečiami atvykti į atviras pamokas, skirtas augintiniams ir jų šeimininkams. Pirmoji tokia iniciatyva numatoma Kaune.

O tiems, kurie savo augintinius nuspręs palepinti likę Kaune arba atvykę į laikinąją sostinę, portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kavines, draugiškas gyvūnams: „Ali šokoladinė“, kavinė „Stop&Go“, „Knygų ministerija“, „Nyčės ūsai“, „Casa Della Pasta“ ir kt.

Daugiau vietų, draugiškų gyvūnams, rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA