„Moterų ekspresas“ – sporto klubas, kur kompleksai lieka už durų | Kas vyksta Kaune

„Moterų ekspresas“ – sporto klubas, kur kompleksai lieka už durų

R. Tenio nuotr.

Moterims pradėti sportuoti yra nelengva – dažnai neaišku, nuo ko pradėti, o jeigu dar kankina viršsvoris arba trūksta pasitikėjimo savimi, vienas žvilgsnis sporto salėje gali atimti bet kokią motyvaciją keisti gyvenimo būdą. Tačiau Vilijampolėje yra sporto klubas, padėsiantis įveikti bet kokias baimes ir leis ne tik pradėti sportuoti, bet ir sportą pamilti.

[galerija kiek=”24″]

Saugi erdvė, kurioje kiekviena moteris gali iš naujo atrasti save, išmokti pamilti save ir padailinti kūno linijas – moterų sporto klubas „Moterų Ekspresas“, įsikūręs Raudondvario pl. 101. Čia lankytojos neras skeptiškų žvilgsnių ar pašaipių replikų – trenerės pasiruošusios padėti kiekvienai pasiekti numatytus tikslus ir pamilti ne tik sportą, bet ir save.

Unikalios treniruotės

Jau dešimtus metus veikiantis „Moterų Ekspresas“ – vienintelis sporto klubas siūlantis ratu treniruotes, kurių metu naudojami jėgos treniruokliai kartu su aerobiniais- funkciniais pratimais. Sporto klubo vadovė Asta Strasevičienė teigia, kad tokios treniruotės yra labai greitos ir efektyvios – du ratai užtrunka apie 30 minučių, tačiau jų metu į aktyvią veiklą įsijungia visos raumenų grupės ir suaktyvėja medžiagų apykaita.

Žinoma, pamačius treniruoklius ir tarp jų įsitaisiusius įvairius sporto reikmenis nesunku pasimesti – neaišku, nuo ko pradėti ir ką su reikmenimis daryti. Tačiau A. Strasevičienė nuramina – kiekvieną narę lydi sporto klubo kolektyvo priežiūra. „Mes neturime asmeninių trenerių, nes kiekvienai lankytojai yra skiriamas mūsų dėmesys.

Pirmuosius tris apsilankymus dirbame su moterimis, rodome, kaip taisyklingai atlikti pratimus“, – pažymi pašnekovė. Rutinos tokiose treniruotėse taip pat lengva išvengti – kiekvieną dieną sporto klube skamba vis kitokia, nuotaikinga ir ritminga muzika, o ir treniruotės stotelės yra reguliariai atnaujinamos.

Rudenį pasitinka atsinaujinę

Jei netraukia treniruotės ratu, „Moterų ekspresas“ siūlo daug naujų grupinių treniruočių, didžioji dalis jų – naujos. Anot pašnekovės, didelio susidomėjimo sulaukė „Pound“ treniruotės. Tai kardio-intervalinės treniruotės, kurių metu medžiagų apykaita, anot pašnekovės, tiesiog užsikuria.

 

„Galima sakyti, jog treniruotės metu šokame – kiekvienai treniruotei yra sustatyta ritminė choreografija. Treniruotės metu atrodo, jog rankos, kuriose laikomos „Ripstix“ lazdelės, muša būgnais, taigi galima pasijausti ir roko žvaigžde. Po pirmosios treniruotės merginos išėjo šlaputėlės“, – su šypsena prisimena A. Strasevičienė.

Visiška priešingybė šioms treniruotėms – ramesni, „Nirvana“ pavadinimą gavę užsiėmimai. Tai, pasak sporto klubo vadovės, treniruotė labiau skirta galvos smegenims, o ne kūnui. „Mokome moteris diafragminio kvėpavimo, o kūnas tuo metu atlieka įvairius jogos pratimus. Skamba lėta muzika, kartais patalpą pripildo ir smilkalų kvapas, dega žvakės. Tai – meditaciją primenanti relaksacinė treniruotė“.

Visų treniruočių aprašymus ir detalų tvarkaraštį rasite paspaudę čia.

Užsiėmę bus ir vaikai

Dar viena naujovė, kuri labai pradžiugins mamas, kurios nori sportuoti, tačiau namuose negali palikti mažamečių atžalų – „Vaikų klubas“. Kol mamos sportuos, vaikai su aukle bus jaukioje, šviesioje ir saugiai įrengtoje erdvėje ir tikrai neliūdės. „Vaikų klube“ gali dūkti vaikai nuo 2 mėnesių iki 12 metų.

„Vaikų klubas“ veikia du kartus per dieną – rytinio laiko metu (9:30-12:00) orientuojamasi į pačius mažiausius narius (iki 3 metų), o vakarinio laiko metu (16:30-19:30) skirtas vyresniems, tačiau „Moterų ekspreso“ kolektyvas pažada prisitaikyti prie kiekvienos narės poreikių. Taip pat privalu pažymėti, jog bent kartą į savaitę vyresnieji „Vaikų klubo“ lankytojai turės galimybę dalyvauti edukacinėse programose, žaisti įvairius žaidimus bei užsiimti įvairia kūrybine veikla.

Pačių judriausių vaikų laukia ir grupinės „Zumba vaikams“ treniruotės.

Skatina gyventi sveikiau

Nors sportas ir aktyvus gyvenimo būdas svarbi sudedamoji dalis, siekiant padailinti kūno linijas bei jaustis geriau savo kūne, nuo to neatsiejama ir mityba. „Moterų ekspresas“ taip pat teikia mitybos planų sudarymo paslaugas. „Atliekame kūno sudėties analizę, apskaičiuojame kilokalorijų bei makroelementų poreikį ir įvertiname kiekvienos moters fizinį aktyvumą, tik tada sudarome planus. Ir jais tikrai neskatiname badauti ir laikytis dietų – jos tik kenkia organizmui, o nukritęs svoris sugrįžta bumerangu“, – pabrėžia A. Strasevičienė.

Vienas „Moterų ekspreso“ projektas yra prieinamas ir visiems sporto klubo „Facebook“ sekėjams – paskyroje yra sukurtas nuotraukų albumas „Sveiki receptai“. Jame pateikiami plataus spektro receptai, kurie padės savo lėkštes praturtinti ne tik skaniais, bet ir maistingais patiekalais.

„Dvi kolektyvo narės yra mitybos konsultantės – jos žino, kokius produktus reikia derinti tarpusavyje, nesvetimos joms ir maistinės vertės. Jos pačios receptus išbando, improvizuoja, o mūsų narius ir paskyros sekėjus pasitinka jau galutinis receptas“, – atskleidžia sporto klubo vadovė. Tokie receptai sporto klubo narius ir „Facebook“ sekėjus džiugina kas savaitę.

Be sveikų receptų ir mitybos planų, „Moterų ekspreso“ narės sulaukia ir teorinių paskaitų apie sveiką gyvenseną, kurių metu pabrėžiama subalansuotos mitybos svarba, įvairių pratimų ir mankštos nauda bei kiti aspektai, padedantys gyventi sveikiau.

„Mes akcentuojame visapusišką savo organizmo stiprinimą ir sveikatingumo svarbą, nes grožis – labai abstraktus dalykas“, – primena A. Strasevičienė.

Sporto klubą „Moterų ekspresas“ rasite Raudondvario plente 101. Durys atviros darbo dienomis 7:30-20:30 val. (penktadieniais dirba iki 20 val.) bei šeštadieniais 9:00-13:00 val. Daugiau informacijos – „Moterų ekspreso“ internetinėje svetainėje čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA