Kaunas ruošia originalų atsisveikinimą su senaisiais troleibusais | Kas vyksta Kaune

Kaunas ruošia originalų atsisveikinimą su senaisiais troleibusais

Kaunas.lt nuotr.

Pasklidus žiniai, kad nebeliks beveik 25 metus tarnavusių „Škoda“ troleibusų ir jie bus pakeisti naujais, Kaunas rado originalų būdą atsisveikinti su senaisiais troleibusais – visi jie virs gatvės meno kūriniais. Vienas tokių į gatves išriedėjo jau šiandien.

Kauno miesto mero patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Grigalevičius savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasidalino išskirtine žinia – senieji troleibusai taps gatvės meno kūriniais ant ratų.

„Per artimiausius mėnesius tokiais taps visi 93. Tai yra atsisveikinimui su senosiomis „Škodomis“ skirta gatvės meno paroda, kurią pavadinome „Atia senienos, labas naujienos!“, – savo įraše rašė T. Grigalevičius.

„Gatvės menas yra svarbi Kauno identiteto dalis. Visi senieji troleibusai virs gatvės meno kūriniais, kurie pasakos skirtingas istorijas apie mūsų miestą“, – teigė Andrius Palionis, Kauno tarybos Sporto, laisvalaikio ir turizmo komiteto pirmininkas.

Seną „Škoda“ troleibusą gatvės meno kūriniu pavertė Timotiejus Norvila – Morfai, bendradarbiavęs su iliustratore Egle Zubkoviene.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA