Kauniečių pamėgtas Bagažinių turgus šurmuliuos kitoje vietoje | Kas vyksta Kaune

Kauniečių pamėgtas Bagažinių turgus šurmuliuos kitoje vietoje

Roko Tenio nuotr.

Kiekvieną sekmadienį Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, vykdavęs Bagažinių turgus nuo spalio 6 d. persikelia į naujai įrengtą, erdvesnę aikštelę prie Elektrėnų gatvės. Be to, dabar jis bus nemokamas ir vyks dvi dienas – sekmadieniais ir šeštadieniais.

Pasak turgaus organizatorių, pastaruoju metu dažnai atsitikdavo taip, kad senojoje vietoje arčiau Pramonės prospekto ir verslo centro „1000“ visi norintieji prekiauti net nebesutilpdavo.

„Prieš beveik dešimtmetį mūsų įgyvendinta idėja rengti Vakaruose populiarius Bagažinių turgus Lietuvoje prigijo labai sėkmingai. Kiekvieną sekmadienį sulaukdavome dešimčių tūkstančių pirkėjų, o prekybininkai kartais užimdavo net 500 automobilių stovėjimo vietų. Naujoje, ką tik išasfaltuotoje  aikštelėje, jų lauks net 600 vietų ir nauja infrastruktūra: anksti atvykstantiems prekybininkams aktualus apšvietimas, net keturi įvažiavimai tiesiai iš Elektrėnų gatvės, tualetai. Pirmosiomis savaitėmis naujoje vietoje įsikurti padės gausios mūsų darbuotojų pajėgos“, – pasakojo prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovas Jonas Plenta.

Nauja prekybos miestelio „Urmas“ aikštelė, kurioje vyks „Bagažinių turgus“

Į Bagažinių turgų žmonės atvažiuoja parduoti savo nebereikalingų daiktų. Taip pat čia laukiami menininkai, rankdarbių gamintojai. Čia galima įsigyti tikrai labai daug pačių įvairiausių naudotų, bet dar gerų ir tinkamų naudojimui daiktų. Bene populiariausi – drabužiai, avalynė, ypač vaikiški. Taip pat daug knygų, buitinės technikos, interjero detalių, indų, darbo įrankių ir daug viso kito, kas jau ne vienerius metus dulkėjo sandėliukuose ir be reikalo užėmė vietą namuose.

„Mūsų tikslas – leisti žmonėms parduoti tai, ko jiems jau nebereikia, bet puikiai gali pasitarnauti kitiems. Žinoma, tai gali būti ir naujas daiktas – juk būna, kad nusiperkate, o paskui suprantate, kad jis netinka, ar nėra galimybių jo panaudoti. Tačiau masinė prekyba naujais daiktais – griežtai nepageidautina“, – akcentavo J. Plenta.

Pasak jo, turgui persikėlus į naują vietą atsirado galimybė daryti turgų nemokamą, tad dabar visi, ką anksčiau stabdė mokestis, gali išbandyti save prekiautojo vaidmenyje.

„Bagažinių turgus – ne tik prekyba ar galimybė geram daiktui suteikti naują gyvenimą. Tai ir puikus būdas pabendrauti, susirasti naujų draugų, praplėsti akiratį, smagiai praleisti laiką. Čia atvyksta ir nemažai tėvų su savo vaikais, kurie patys parduoda savo daiktus ar žaislus. Taip ugdomas supratimas apie pinigų vertę“, – pasakojo pašnekovas.

Į turgų rekomenduojama atvykti apie 8 val. ryto, nors pirmieji prekiautojai čia paprastai pasirodo apie 6 val. Turgus vyksta iki maždaug 14-15 valandos.

Prekiauti galima nemokamai. Išankstinės registracijos nėra, tereikia atvykti ir užsiimti laisvą vietą arba ten, kur nurodys turgaus darbuotojas. 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA