Skaitytojai: vietoj legendinio Vytauto parko – nauji kotedžai? | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai: vietoj legendinio Vytauto parko – nauji kotedžai?

R. Tenio nuotr.

Pirmadienį į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi daugybė sunerimusių skaitytojų. Pasak jų, pasiekusi informacija apie Kaune esančios ir istorine galimos vadinti pramogų vietos – Vytauto parko uždarymą, kelia klausimą, ar tai, apie ką kalbama, tikrai galima laikyti esant tiesa?

„Regis, visos žiniasklaidos priemonės yra užtildytos miesto valdžios, tačiau galbūt jūs pasidomėsite Kauno kultūrinio paveldo – Vytauto parko likvidavimu ir įsakymu per mėnesį nugriauti jame esančius statinius?“, – susirūpinimo neslepia kauniečiai.

Jų teigimu, minėtai istorinei pramogų erdvei priklausančius statinius esą nutarta griauti, nes jie pastatyti nelegaliai.

„Rugsėjo 30 dieną, sekmadienį buvo paskutinė diena, kai atrakcionai Vytauto parke veikė. Darbuotoja parodė penktadienį gautą raštą, kuriame ten dirbantis personalas informuojamas apie parko likvidavimą bei pastatų jo teritorijoje griovimą. Pirmadienį atrakcionai Vytauto parke nebeveikia. Niekas nieko nesako, o veiksmas vyksta – parkas uždarytas tyliai“, – piktinasi skaitytojai.

Anot jų, sklinda kalbos, jog pernai minėtoje lokacijoje vystyti ateities planai, kuriuose numatoma pradėti vykdyti kotedžų statymo darbus. Apie tai, jog kauniečių nuogąstavimai ne iš piršto laužti patvirtina ir ketvirtadienį Centro seniūno pasirašytas įspėjimas, kurio kopijos penktadienį esą buvo iškabintos ir ant kelių Vytauto parke esančių karuselių. Dokumente dėstoma:

„Vadovaujantis Kauno miesto savivaldybės tarybos 2017 m. birželio 13 d. sprendimu, įspėjame Jus, kad per vieną mėnesį nuo šio įspėjimo pateikimo dienos, Jūs privalote teisės aktų nustatyta tvarka nugriauti (pašalinti) neįteisintą statinį (įrenginį), esantį ant Kauno miesto savivaldybei nuosavybės teise priklausančių inžinerinių statinių ir patenkantį į viešojo pažinimo ir naudojimo apsaugos tikslų prioritetinę kultūros paveldo teritoriją – […] Kauno Žaliakalnio I-osios dalies Vytauto parko kompleksą.

Apie susiklosčiusią situaciją dėl Vytauto parko portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai teiravosi Kauno miesto savivaldybės atstovų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA