Baigėsi sukčiaujančių per vairavimo teorijos egzaminą aukso amžius: įvesta griežta naujovė | Kas vyksta Kaune

Baigėsi sukčiaujančių per vairavimo teorijos egzaminą aukso amžius: įvesta griežta naujovė

delfi.lt 2018/10/01 10:15
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo šiol per vairavimo teorijos egzaminą sukčiavę asmenys pakartotinai jį galės laikyti tik po metų. Tad terminas gauti vairuotojo pažymėjimą minėtai žmonių kategorijai užsitęs.

„Regitroje“ nuo spalio 1 d. įsigaliojus naujai tvarkai, ši priemonė bus taikoma tiems asmenims, kurie per egzaminą naudojosi literatūra, fotoaparatais,išmaniaisiais ir kitais informacijos perdavimo ir priėmimo įrenginiais. Ne išimtis ir kalbėjimasis su kitais egzamino metu, – rašoma portale Lrt.lt.

Teko palydėti pas medikus

Kaip DELFI pasakojo Ingrida Kuorytė, „Regitros“ Komunikacijos skyriaus vadovė, valstybės įmonė vairuotojų žinias tikrina dviem etapais: teorijos egzaminu bei praktikos egzaminu. Ir nepaisant to, kad, kaip pastebėjo pašnekovė, būsimas vairuotojas turėtų būti suinteresuotas išlaikyti egzaminus sąžiningai, mat vairuodamas bus atsakingas ne tik už save, bet ir kitus, asmenų, ieškančių lengvesnių kelių, pasitaiko.

Paslėptos garso ir vaizdo įrangos naudojimas teorijos egzamino metu, anot I. Kuorytės, bene dažniausiai pasitaikantis sukčiavimo būdas. „Neretai kamera būna pritvirtinta prie rūbo sagos, taip transliuojamas vaizdas kitam asmeniui, kuris diktuoja atsakymus į testo klausimus“, – pavyzdį pateikė specialistė.

Tačiau ne visada tokie atvejai baigiasi gerai. Štai visai neseniai Šiauliuose egzaminuotojai pastebėjo, kad vienas iš egzaminą laikančių asmenų elgiasi nesąžiningai ir sukčiauja. Tąkart prireikė ir policijos pareigūnų pagalbos, mat vyro naudota įranga buvo tokia maža ir neturėjo laidų, kad įstrigo ausyje.

Naiviai tiki melagiais

Pasak I. Kuorytės, nustebinti sugeba ne tik norintys lengviau gauti teigiamą įvertinimą per vairavimo teorijos ir praktikos egzaminus, bet ir išradingi sukčiai. Pavyzdžiui, anot specialistės, netrūksta naivuolių, kurie patiki sukčių pažadu užtikrinti teigiamą egzamino įvertinimą.

„Tokie gauna pinigus ir pradingsta. Pavyzdžiui, rugsėjį toks atvejis pasitaikė Kaune, kai asmuo, sužinojęs, kad egzamino neišlaikė, paprašė grąžinti už jį sumokėtus pinigus. Vėliau jis prisipažino, kad nepažįstamam asmeniui susimokėjo už iš anksto pažadėtą neva teigiamą įvertinimą“, – šypsojosi „Regitros“ atstovė.

Tokie atvejai, pasirodo, toli gražu ne sukčių išradingumo viršūnė. I. Kuorytė pasakojo, kad egzistuoja ir dar išradingesnė praktika: žmogui pažadamas neva teigiamas egzamino rezultatas, tačiau iš tiesų jis priklauso ne nuo pažadais besižarstančių sukčių, o nuo paties žmogaus.

„Kitaip tariant, jeigu asmuo savo jėgomis išlaiko egzaminą, po jo sukčiai paprašo pinigų, mat tai, esą, jų nuopelnas. Ir atvirkščiai, jeigu egzaminas neišlaikomas, tada pasakoma, kad esą nepavyko užtikrinti teigiamo įvertinimo ir nieko mokėti nereikia“, – kuriozais, nutinkančiais „Regitroje“, dalinosi pašnekovė.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA