Fiksuoja kaunietė: rytas apkarto nuo vaizdo Dainavoje | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja kaunietė: rytas apkarto nuo vaizdo Dainavoje

Skaitytojos nuotr.

Paskutinį rugsėjo sekmadienį ne visi nusiteikę leisti ramiai ir taikiai. „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė beprasmio susidorojimo su gyvūnas vaizdai – atrodo, paukščiams buvo duota užnuodyto lesalo.

[galerija kiek=”4″]

Kritusius balandžius skaitytoja užfiksavo pievelėje netoli V. Krėvės prospekte esančio prekybos centro „Express Market“. Tarp krintančių lapų, moters teigimu, gulėjo 5-6 nugaišę balandžiai.

Kaunietės vertinimu, paukščiai buvo nunuodyti – kažkas čia pat, ant šulinio, gulinčiame jogurto indelyje sparnuočiams paliko sumaišęs mirtiną lesalo kokteilį.

„Net nežinau, kam užkliuvo balandžiai, bet rytą toks vaizdas smarkiai apkartino“, – sielojosi paukščių kapinyną mieste užfiksavusi skaitytoja.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad tai ne pirmas piktavalių mėginimas kovoti su Kaune gyvenančia balandžių populiacija. 2017-ųjų pradžioje Šilainiuose rasti nugaišę net 39 paukščiai. Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai ištyrus paukščius ir jiems pakištą lesalą paaiškėjo, kad gyvūnai buvo nunuodyti pesticidu metomilu.

Ne taip seniai mieste kliuvo ir šunims. Balandžio pabaigoje viena kaunietė iki įvykstant nelaimei dešrelių su nuodingomis medžiagomis rado Eiguliuose, o kita moteris, jos manymu, augintiniui Santakos parke suėdus „skanėstą“ su žiurkių nuodais, savo keturkojo gegužę neteko.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA