Šimtatūkstantinis projektas eina į pabaigą: atgimė stadionas Kauno rajone | Kas vyksta Kaune

Šimtatūkstantinis projektas eina į pabaigą: atgimė stadionas Kauno rajone

Kauno r. sav. nuotr.

Miškų apsuptyje įsikūrusiame Ežerėlyje baigiamas įgyvendinti daugiau kaip 900 tūkst. eurų vertės projektas, padėsiantis pagerinti atokaus miesto gyvenimo kokybę. Lėšų projektui skyrė ES ir Kauno rajono savivaldybė.

Kaip nurodoma Kauno rajono savivaldybės pranešime, šeštadienį į ką tik baigtą rekonstruoti sporto aikštyną susirinko beveik visa Ežerėlio bendruomenė. Sportinės aistros virė futbolo, tinklinio, krepšinio aikštėse.

Pirmąjį metimą į naują krepšį pasiuntė Ežerėlio pagrindinės mokyklos direktorė Paulina Gailiūnienė. Vėliau krepšinio lankams teko rimtesni išmėginimai: augaloti „Tornado“ mokyklos auklėtiniai demonstravo, kaip reikia krauti į krepšį iš viršaus, prasidėjo krepšinio 3×3 varžybos.

Kauno rajono sporto mokyklos aerobinės gimnastikos šokėjos (trenerė Eglė Rutkauskienė) įrodė, kad yra meniškos ir lanksčios, o Akademijos Ugnės Karvelis svarsčių kilnotojų komanda demonstravo jėgą ir ištvermę. Mažiausieji šventės dalyviai galėjo siausti ant batutų ir dalyvauti estafetėse.

„Šiuolaikinis sporto aikštynas miesteliui arba gyvenvietei yra ne prabanga, o būtinybė. Smagu matyti, kad šventėje dalyvauja ne tik vaikai, bet ir jų tėčiai, mamos, seneliai“, – džiaugėsi Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Administracijos direktorius Antanas Nesteckis pastebėjo, kad žmonės vis labiau nori leisti laisvalaikį sveikai, tik tam reikia sąlygų. Šiuolaikiškai atnaujintas Ežerėlio sporto aikštynas tarnaus ne tik sportui, čia vyks bendruomenės šventės.

Ežerėlio seniūnė Vilmantė Macijauskaitė džiaugėsi ir kitais darbais, vykdomais pagal projektą „Ežerėlio miesto atnaujinimas ir plėtra“. Kauno g. (2 km.) ir Liepų g. (200 m.) tiesiami nauji šaligatviai. Baigiami išasfaltuoti keli daugiabučių namų kiemai, Miško gatvėje įrengta šiuolaikinė vaikų žaidimų aikštelė, dar dviejose vietose atsiras treniruoklių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA