Užsukus į „Norfą“ nustebo: parduotuvės keičia prekybos strategiją? | Kas vyksta Kaune

Užsukus į „Norfą“ nustebo: parduotuvės keičia prekybos strategiją?

delfi.lt 2018/09/29 14:24
DELFI nuotr.

Prekybos tinklų paslydimai nesibaigia. Kritiško lankytojų žvilgsnių sulaukė Kauno regione esanti „Norfa“, šįkart – ne dėl įtartinų akcijų, o dėl prekių išdėstymo. Alkoholis atsidūrė šalia mokyklinių prekių – tai pamačiusi, parduotuvėje besilankiusi moteris davė valdytojams daugiau ironiškų patarimų.

„Visiems žinoma, kad rinkodaros triukų, skatinančių įsigyti tam tikras prekes, yra daug ir įvairių. Prekybos centrai nenustoja stebinti išmone, o ypač nustebino viena į mano akiratį pakliuvusi parduotuvė, Rukloje esantis prekybos centras „Norfa“ – pagrindinė miestelio gyventojų apsipirkimo vieta. Vaizdas šioje parduotuvėje sukėlė klausimą, ar tai bus naujoji „Norfos“ prekybos strategija? Jei taip, tai toliau pateikiu ir kelis pasiūlymus“, – rašė moteris.

Anot jos, jau pirmo apsilankymo metu teko pastebėti menką prekių asortimentą, lyginant su kitomis panašaus dydžio parduotuvėmis, bei neproporcingai didelį jos plotą užimančias alkoholio lentynas. Stipriųjų gėrimų pasirinkimas, pirkėjos požiūriu, sąlyginai nemažas, tačiau įvairovės, ypač šviežių daržovių, prieskonių, čia trūksta. Bet dar labiau esą trūksta sveikos nuovokos, kaip išdėstyti prekes prekybos salėje.

„Paskutinės viešnagės Rukloje metu užsukus apsipirkti likau nustebinta šio prekybos tinklo socialiniu atsakingumu arba, tiksliau tariant, jo nebuvimu. Alaus butelaičiai čia garbingai išrikiuoti šalia mokyklinių prekių ir žaislų, nors alkoholio skyrius kitoje parduotuvės pusėje. Ar taip moksleivius „Norfa“ ruošė mokyklai, ar tai paruošė mokyklinukų tėvams, kad numalšintų nuo rūpesčių kylančius galvos skausmus? – prekybos centro valdytojų užmačias perprasti bandė pirkėja.

– Kyla natūralus noras pasišaipyti, kodėl gi šie gėrimai, pavyzdžiui, dar neišdėstyti šalia kūdikių maistelio, jeigu vaikelio mamytei greitai reiktų atsipalaiduoti, ar apskritai kiekviename parduotuvės skyriuje. Juk kaip patogu būtų pirkėjams! Perki dešrytės gabaliuką, o šalia ir degtinės butelaitis stovi, perki ploviklį grindims, iš anksto žinai, kad nusiplūksi, todėl pasiimi šalia stovinčio vynelio. Juk praktiška, tiesa?“

Alus ir alaus kokteiliai atsidūrė šalia pieštukų, penalų ir sąsiuvinių / DELFI nuotr.

Internetiniame puslapyje, nurodė moteris, šis prekybos centras prisistato taip: „Norfos mažmena“ orientuojasi į vidutines pajamas gaunantį praktišką pirkėją. Dauguma „Norfos“ pirkėjų yra šeimos bei vidutinio amžiaus moterys“. Skaitytoja ironiškai sakė įsitikinusi, kad „Norfa“ tikrai puikus orientyras šeimoms.

„Gal būtų ir juokinga, tačiau žinant, kad Rukloje gyvena nemažai žmonių, turinčių socialinių problemų, kenčiančių nuo priklausomybių, naudotis tuo mažų mažiausiai piktavališka. Aišku, nesitikiu jautrumo iš prekybos tinklo, juk svarbiausia jiems – solidus uždarbis, bet neturint išmonės, ką daugiau galima būtų pasiūlyti savo klientams, nebūtina kiekvienoje tuščioje lentynoje rikiuoti svaigalų, – kalbėjo moteris.

– Labai linkiu „Norfai“ išties orientuotis į šeimas ir į sveikesnius jų gyvensenos įpročius, užuot skatinant didesnių socialinių problemų augimą.“

Komentuoja Darius Ryliškis, „Norfos“ atstovas spaudai Darius Ryliškis, paprašius pakomentuoti šią situaciją, dėkojo pirkėjai už pastabas ir patikino, kad į jas bus atsižvelgta. „Artimiausiu metu prekių išdėstymas parduotuvėje bus pakeistas“, – sakė D. Ryliškis.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA