„Nemuno žiedo“ trasoje – ne tik motociklininkai, bet ir pareigūnai | Kas vyksta Kaune

„Nemuno žiedo“ trasoje – ne tik motociklininkai, bet ir pareigūnai

Kauno apskr. VPK nuotr.

Ketvirtadienį „Nemuno žiede“ suriaumojo motociklai – trasoje pareigūnai kartu su motociklininkais tobulino praktinius vairavimo įgūdžius.

„Motociklas – tokia transporto priemonė, kurios vairuotojas privalo ne tik gerai išmanyti Kelių eismo taisykles, bet ir turėti puikius praktinius vairavimo įgūdžius tam, jog saugiai ir efektyviai jį valdytų“, – teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai, susirinkę į motociklų vairuotojams skirtą praktinę pamoką.

Pareigūnai ne tik siekia, kad keliuose nebūtų skaudžių eismo įvykių, užtikrina eismo saugumą, bet ir patys nuolatos lavina praktinius vairavimo įgūdžius. Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai bendradarbiaudami su vairavimo mokykla UAB „ARV-Auto“, „NAVAS Racing Club“ ir „Nacionalinis žiedas“, rugsėjo 27 d. organizavo priemonę, skirtą motociklus vairuojantiems asmenims. Mokymai buvo skirti ne tik pareigūnams, bet ir visiems gyventojams, norintiems pagerinti motociklo valdymo įgūdžius.

Prevencinėje priemonėje dalyvavo ne tik Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai, bet ir Lietuvos kelių policijos tarnybos, taip pat Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Utenos bei Telšių apskričių vyriausiųjų policijos komisariatų Kelių policijos pareigūnai. Ketvirtadienį „Nemuno žiede“ susirinkusiems dviračių transporto priemonių vairuotojams teorines žinias apie motociklo valdymą dėstė Linas Navickas „Navas Racing Club“ vadovas, o praktinius mokymus vedė Vidas Stankevičius – Lietuvos plento žiedo čempiono titulą turintis sportininkas.

„Kelyje visi esame lygūs ir tiek automobilių vairuotojai, tiek pėstieji, tiek motociklininkai privalo laikytis Kelių eismo taisyklių. Nei vienas nenorime patekti į jokį eismo įvykį, tad turimų įgūdžių tobulinimas yra būtinas kiekvienam atsakingam bei sąmoningam bet kokios transporto priemonės valdytojui“, – primena Kauno apskrities policijos pareigūnai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA