Atsižvelgs į keleivių interesus: vykimas 51 maršrutu pratęsiamas mėnesiui | Kas vyksta Kaune

Atsižvelgs į keleivių interesus: vykimas 51 maršrutu pratęsiamas mėnesiui

Organizatorių nuotr.

Šią savaitę kauniečius pasiekė žinia apie nutraukiamą 51 maršrutinių taksi maršrutą. Vis tik įsiklausius į viešąją nuomonę, po diskusijų su savivaldybės transporto skyriumi, nuspręsta vykimą 51 maršrutu pratęsti mėnesiui – iki lapkričio 1 dienos imtinai.

„Kartais sprendimai turi būti greiti ir nepopuliarūs, bet turime atsižvelgti ir į keleivių interesus. Matome, kad daliai keleivių šis sprendimas gali sukelti nepatogumų ir viliamės, kad toks kompromisas padės suminkštinti 51 maršruto keleivių perėjimą į kitas miesto transporto alternatyvas“, – kalbėjo vežėjų atstovas Mindaugas Sakalauskas.

Per spalio mėnesį bus išanalizuota situacija ir miestiečiams pateiktos alternatyvos keliauti visuomeniniu transportu 51 maršruto trasoje.

„Per šį laiką miestas turės galimybę peržiūrėti maršrutus, išanalizuoti situaciją ir pateikti kauniečiams alternatyvą. Kauniečiais bus pasirūpinta tinkamai“, – minėjo pašnekovas.

„Kauniečių, o ypač aleksotiškių, kuriuos tiesiogiai paveiks šio maršruto panaikinimas, likimo valioje nepaliksime – per likusį mėnesį rasime alternatyvą“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Kaip buvo pranešta anksčiau šiuo žingsniu siekiama, kad maršrutinių taksi veikla Kaune taptų nenuostolinga.

„Darome viską, kad galėtume toliau tęsti darbą maršrutiniais taksi Kauno mieste. Norime pabrėžti, kad maršrutiniai taksi nėra finansuojami iš savivaldybės ir turi išlaikyti save patys. Matome, kad komercinis transportas socialinės paslaugos teikti tokiomis sąlygomis negali. Ne kartą kalbėjome su miesto atstovais, darėme viską, kad maršrutiniai taksi taptų miesto visuomeninio transporto dalimi. Deja to padaryti nepavyksta kai partneriai nenori to paties. Nematydami perspektyvos turime peržiūrėti maršrutus ir nerentabilių atsisakyti. Sprendimas nėra lengvas, bet jis deja būtinas“, – pasakojo vežėjų atstovas.

Iki lapkričio 1 dienos (imtinai) 51 maršruto mikroautobusai važiuos įprastomis trasomis, jų grafikus galima rasti adresu čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA