Nelegalias prekes pardavinėjo netoli Kauno: neteks automobilio ir tūkstantinės sumos | Kas vyksta Kaune

Nelegalias prekes pardavinėjo netoli Kauno: neteks automobilio ir tūkstantinės sumos

VSAT Pagėgių pasienio rinktinės inf. 2018/09/27 08:48
VSAT Pagėgių pasienio rinktinės nuotr.

Pagėgių pasieniečiai Kauno rajone sulaikė kontrabandinių cigarečių pardavėją iš Jonavos rajono ir pirkėją iš Kauno. Vėliau atlikę kratą pardavėjo garaže VSAT pareigūnai aptiko tūkstančius pakelių rūkalų ir nelegalaus alkoholio.

Antradienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties komandos pareigūnai Kauno rajono Ramučių gyvenvietėje sulaikė 59 metų Jonavos rajono gyventoją. Sulaikymas vyko tuo metu, kai šis vyras dalį nuosavu automobiliu „Renault Scenic“ atgabentų nelegalių rūkalų pardavė 30 metų kauniečiui.

Automobilyje „Renault Scenic“ VSAT pareigūnai rado 700 pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“. Pasieniečiai vėliau atliko kratą jonaviškio garaže, kur dar aptiko 3000 pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“, „NZ Gold“ ir „Fest“, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis. Taip pat rasti ir maždaug 3 litrai, įtariama, nelegalaus alkoholio.

VSAT pareigūnai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis ir dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo pradėjo administracinės bylos teiseną. Jonavos rajone gyvenančiam vyrui gresia ne tik bauda nuo 4000 iki 6000 eurų, bet ir 2006 m. laidos „Renault Scenic“ konfiskavimas. Kontrabandinius rūkalus įsigijusiam kauniečiui gresia bauda nuo 1500 iki 4000 eurų.

Po apklausos abu pažeidėjus pasieniečiai paleido. Sulaikytas automobilis, cigaretės ir skystis, turintis alkoholio kvapą, saugomi Pagėgių pasienio rinktinėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA