Išaiškinta kauniečių organizuota narkotikų kontrabanda: viena medžiaga neapsiribojo | Kas vyksta Kaune

Išaiškinta kauniečių organizuota narkotikų kontrabanda: viena medžiaga neapsiribojo

Asociatyvi / LR Muitinės nuotr.

Kauno apylinkės prokuratūra, bendradarbiaudama su Kauno apskrities vyriausiuoju policijos komisariatu, baigė ikiteisminį tyrimą bei Kauno apygardos teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje keturiems kauniečiams pareikšti kaltinimai dėl narkotikų kontrabandos ir neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Vienam iš jų taip pat pareikšti kaltinimai dėl neteisėto kanapių auginimo.

Kaip nurodoma Generalinės prokuratūros pranešime, tyrimo metu nustatyta, kad šių metų sausio mėnesio pabaigoje Nyderlanduose kaltinamasis L. Ž., įtariama, neteisėtai perdavė apie kilogramą kokaino M. M., kuris šias narkotines medžiagas neteisėtai, išvengdamas muitinės kontrolės, turėjo pervežti į Lietuvos Respubliką.

Gabendamas šiuos narkotikus, kaip įtariama, Vokietijoje M. M. iš kitų kaltinamųjų šiame ikiteisminiame tyrime A. M. ir A. P. gavo dar vieną siuntą – beveik tris kilogramus kanapių.

Kauniečio M. M. užduotis buvo narkotines medžiagas saugiai mikroautobusu pervežti į Lietuvą ir čia už tam tikrą mokestį grąžinti tikriesiems savininkams. Nespėjus narkotinių medžiagų perduoti bendrininkams, visi nusikalstama veika užsiimantys kauniečiai buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Ikiteisminio tyrimo metu atliktos apklausos, kratos ir kiti procesiniai veiksmai. Vienos iš kratų metu pas A. P. namuose rastos specialiai įrengtos patalpos, kuriose buvo auginama 27 vienetai kanapių augalų.

Narkotines medžiagas gabenęs M. M. ikiteisminio tyrimo metu kaltu prisipažino visiškai. Kiti trys vyrai parodymus duoti atsisakė. Kaltinamiesiems gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA