Paaiškėjo, kas atstovaus konservatoriams Kauno mero rinkimuose | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kas atstovaus konservatoriams Kauno mero rinkimuose

BNS 2018/09/26 19:32
TS-LKD prezidiumo posėdis / DELFI nuotr.

Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) kandidate į Kauno merus kelia akademikės, buvusios laikinosios Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorės Jurgitos Šiugždinienės kandidatūrą.

Kaip žurnalistams pranešė partijos lyderis Gabrielius Landsbergis, jos kandidatūrai trečiadienį pritarė TS–LKD prezidiumas.

J. Šiugždinienė KTU laikinai vadovavo nuo pernai gruodžio, kai iš rektoriaus pareigų atsistatydino į habilitacinio darbo plagiato skandalą įsivėlęs Petras Baršauskas.

J. Šiugždinienė / Archyvo nuotr.

Universitetui liepą rektoriumi išrinkus Eugenijų Valatką, ji grįžo į universiteto Socialinių, humanitarinių mokslų ir menų fakulteto docentės pareigas. Anksčiau J. Šiugždinienė yra dirbusi Vyriausybės kanceliarijoje.

Kandidatas dalyvauti Kauno mero rinkimuose rinktas iš keturių TS-LKD atstovaujančių politikų: Kauno miesto savivaldybės tarybos narės Editos Gudišauskienės, verslininko Pauliaus Lukševičiaus, Seimo narės Gintarės Skaistės ir J. Šiugždinienės.

Konservatorių prezidiumas trečiadienį taip pat pritarė kandidatams į Vilniaus ir Klaipėdos miestų merus. Kitiems pretendentams atsiėmus kandidatūras, dėl sostinės vadovo posto varžysis Seimo narys, buvęs ūkio ministras Dainius Kreivys, Klaipėdos – parlamentarė Agnė Bilotaitė.

Tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai vyks kitų metų kovą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA