Keleiviai gauna žinutes: „Ryanair“ atšaukia daugybę skrydžių | Kas vyksta Kaune

Keleiviai gauna žinutes: „Ryanair“ atšaukia daugybę skrydžių

delfi.lt 2018/09/26 10:17
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienį, rugsėjo 28 d., „Ryanair“ pilotai surengs streiką, kuris, jų teigimu, bus didžiausias per visą Airijos bendrovės istoriją. 24 valandas truksiantis streikas paveiks daugybę keleivių, kurie jau gauna žinutes apie atšauktus skrydžius iš ar į Ispaniją, Portugaliją, Belgiją, Nyderlandus ar Italiją.

Su nuolatiniais įgulų narių streikais pastaruoju metu susidurianti „Ryanair“ pranešime spaudai nurodė pasirašiusi sutartis su pagrindinėmis Italijos darbuotojus atstovaujančiomis profsąjungomis – FIT CISL, ANPAC ir ANPAV.

Susitarimai įsigalios 2018-ųjų spalio 1 dieną, pridedama pranešime.

Nepaisant to, kai kurios įgulos Italijoje planuoja jungtis prie kolegų Belgijoje, Nyderlanduose, Ispanijoje ir Portugalijoje bei rugsėjo 28 dieną rengti streiką, kuris, jų teigimu, bus didžiausias per visą Airijos bendrovės istoriją.

Tai yra pirmas pilnai „Ryanair“ įgyvendintas tokio pobūdžio susitarimas nuo to laiko, kai įmonė pernai pripažino įgulos narių profsąjungas.

„Ryanair“ pilotai ir įgulų nariai visoje Europoje rugpjūtį surengė koordinuotą 24 valandų streiką, reikalaudami didesnių atlyginimų ir geresnių darbo sąlygų.

O streikai liepą sutrikdė 600 skrydžių Belgijoje, Airijoje, Italijoje, Portugalijoje ir Ispanijoje bei paveikė 100 tūkst. keliautojų.

Be atlyginimų ir darbo sąlygų, vienas iš pagrindinių darbuotojų skundų taip pat yra tai, kad „Ryanair“ visų savo įgulų narių darbo sutartis sudarinėja pagal Airijos įstatymus. Anot darbuotojų, tokia praktika atima prieigą prie valstybės išmokų savo šalyse.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA