Kauno bendrovės sprendimas: skirs stipendiją ir garantuos darbo vietą | Kas vyksta Kaune

Kauno bendrovės sprendimas: skirs stipendiją ir garantuos darbo vietą

Organizatorių nuotr.

Trečią dešimtmetį Kaune veikianti statybos bendrovė „Inti“, kaip ir dauguma šioje srityje dirbančių Lietuvos įmonių susiduria su rimtu iššūkiu – kvalifikuotų darbuotojų stygiumi. Ir nors įmonė problemą sprendžia įdarbindama Ukrainos piliečius, tačiau galvojama ir apie ilgalaikius sprendimo būdus, kaip išsiugdyti ir sėkmingai įdarbinti Kauno miesto ir rajono gyventojus. „Inti“ yra Lietuvos valstybės 100-mečio proga Kaune atidarytos Lietuvos verslo alėjos ir Verslo skvero rėmėja.

[galerija kiek=”4″]

Ypač šiuo metu bendrovei „Inti“ trūksta lauko vamzdynų klojėjų – montuotojų, kadangi šių specialistų Lietuvoje iki šiol neruošė nei viena profesinė mokykla. Tikimasi, kad nuo šių metų situacija keisis, nes įmonei pavyko sudaryti ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį su Kaune veikiančiu profesinio mokymo centru, kuriame atsirado galimybė dėstyti šios specialybės paruošimui reikalingus mokymo modulius.

Besimokantiems skirs stipendiją

„Džiaugiamės, kad mums pavyko sėkmingai spręsti šią problemą ir  šiais metais įmonė sudarė ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį su Kauno technikos profesinio mokymo centru, kur bus mokomi visi norintys įgyti lauko vamzdynų klojėjo – montuotojo specialybę“, – džiaugiasi įmonės generalinis direktoriu Eduardas Černulis.

Kad paskatintų mokytis šios inžinerinių tinklų tiesimo veikloje aktualios specialybės, bendrovė priėmė sprendimą, kad tiems specialistams, kurie pasirinks studijas, bus skiriama UAB “Inti” stipendija, o baigus mokslus lauks ir garantuota darbo vieta bei konkurencingas atlyginimas, taip pat karjeros galimybės ir kitos motyvacinės priemonės. Taip pat darbuotojams bus užtikrinamos saugios darbo sąlygos, jie dirbs su kokybiškais darbo įrankiais bei naujausia įranga, į kurios atnaujinimą įmonė nuolat investuoja.

„Kviečiame šias studijas rinktis ne tik jaunuolius po mokyklos baigimo, bet ir tuos, kurie galbūt jau turi įgiję vienokią ar kitokią specialybę,  tačiau nėra patenkinti savo darbu ar jo sąlygomis ir norėtų persikvalifikuoti bei prisijungti prie bendrovės „Inti“ darbuotojų gretų“, – sako E. Černulis

Organizuoja ir trumpalaikius kursus

Norintiems išbandyti savo jėgas naujoje specialybėje, įmonė organizuoja ir trumpalaikius iki 6 mėnesių trunkančius mokymosi kursus, kurių išlaidas taip pat pasirengusi padengti bendrovė. Įmonės vadovas įsitikinęs, kad šiuo metu bendrovėje darbuotojams siūlomas darbo užmokestis ir darbo sąlygos dažnai yra gerokai patrauklesnės, nei sąlygos, kuriomis dirba žmonės emigracijoje. „Kad galėtum gyventi gerai, jau nebūtina emigruoti, užtenka pasirinkti tinkamą profesiją ir tinkamą įmonę darbui“, – kviečia susidomėti darbo bendrovėje „Inti“ galimybėmis jos vadovas E. Černulis. 

Daugiau informacijos apie galimybę persikvalifikuoti ar gauti stipendiją mokymosi Kauno technikos profesinio mokymo centre metu tel. 8 650 97 204

Įmonės veiklos sritys – daugialypės

Savo veiklą pradėjusi, kaip specializuota, inžinerinių tinklų montavimo paslaugų įmonė, šiuo metu bendrovė „Inti“ teikia platų statybos paslaugų spektrą: gamybos, pramonės, sandėliavimo ir spcialiosios paskirties objektų statybos, renovacijos ir rekonstrukcijos, daugiabučių namų renovacijos, inžinerinių tinklų ir inžinerinių statinių statybos, renovacijos, rekonstrukcijos ir kitas statybos paslaugas.

Per dvidešimt šešis sėkmingo gyvavimo metus atlikta tikrai daug darbų: nuteista daugiau nei tūkstantis kilometrų vandentiekio ir nuotekų tinklų, pastatyta dešimtys nuotekų ir vandens siurblinių, atlikta visa eilė sudėtingų gelžbetoninių, monolitinių konstrukcijų montavimo ir kitokio pobūdžio darbų. Bendrovė buvo pasirinkta ir dalyvavo statant tokius strateginius objektus kaip Būtingės naftos terminalas, tarptautinio Vilniaus oro uosto keleivių terminalas, Kauno “Žalgirio” arenos infrastruktūra, Vilniaus miesto Pietinis aplinkelis, transporto koridorius tarp Žirnių g., Vilniaus tarptautinio oro uosto jungtis ir kitus didelės apimties objektus.

Įmonės augimo strategija paremta aukščiausios kokybės paslaugų teikimu, kurios užtikrinamos inovatyviais sprendimais bei nuolatinėmis investicijomis į šiuolaikiškas technologijas, techniką bei darbuotojų kvalifikaciją. 

Šis straipsnis yra iš ciklo „Lietuvos valstybės 100-mečiui – Lietuvos verslo alėja Kaune“, skirto supažindinti kauniečius su Lietuvos verslo ištakomis, pristatyti sėkmingai Kaune susikūrusias įmones, kurios seniai išaugo ne tik miesto, bet ir valstybės ribas, taip pat ir mažesnius verslus, be kurių miestas būtų tuščias ir neveiklus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA