Pokyčiai viešojo transporto sektoriuje – nutraukiamas nuostolingas mikroautobusų maršrutas | Kas vyksta Kaune

Pokyčiai viešojo transporto sektoriuje – nutraukiamas nuostolingas mikroautobusų maršrutas

Archyvo nuotr.

Atvėstančius orus Kaune visuomeninis transportas pasitinka su pokyčiais. Nuo spalio 1 dienos Kauno mieste uždaromas 51 mikroautobuso maršrutas, važiuojantis maršrutu Urmo turgus – Tirkiliškiai.

„Nuo pat pirmų darbo mėnesių gavome signalus, kad 51 maršrutas yra nuostolingas. Per visą laikotarpį, kurį dirbame, darėme įvairius pakeitimus šiame maršrute, bet matome tik krentančius skaičius. Jei kauniečiai sako, kad šis maršrutas nėra reikalingas, mes pagaliau turime įsiklausyti ir baigti jame darbus. Niekad nėra smagu priimti tokius sprendimus, bet jie šiai dienai būtini“, – pasakojo vežėjų atstovas Mindaugas Sakalauskas.

Visiems 51 maršruto keleiviams, kurie jau spėjo įsigyti mėnesinius bilietus bus grąžinti pinigai už mėnesinius bilietus. Jiems tereikia iki spalio 1 dienos atvykti adresu Statybininkų g. 3 („Mano Kaunas“) ir pateikti pirkimo čekį su e.bilieto kortele, rašoma „Kautros“ pranešime spaudai.

Vežėjai taip pat informuoja, kad maršrutinių taksi vairuotojai neliks be darbo ir jį tęs įmonėje.  

„Nei vieno norinčio dirbti vairuotojo nepaliksime be darbo. Vieni darbą tęs maršrutiniuose taksi, kiti tarpmiestiniuose autobusuose“, – pasakojo vežėjų atstovas.

M. Sakalauskas pasakoja, kad šiuo žingsniu įmonė siekia, jog maršrutinių taksi verslas Kaune taptų rentabilus.

„Darome viską, kad galėtume toliau tęsti darbą maršrutiniais taksi Kauno mieste. Kauniečiai pamatė, kad gali keliauti greitai ir šiuolaikiškai. Jei norime taip važiuoti ir toliau, turime atsisakyti nepelningų maršrutų“, – minėjo pašnekovas.  

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA