Kauno pilies žiedu pasileido lėkti žirgai | Kas vyksta Kaune

Kauno pilies žiedu pasileido lėkti žirgai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Balandžio antroje pusėje Kauno pilies žiedą pradėję rausti darbininkai ne vienam užminė mįslę, kas gi čia atsiras. Tuomet paaiškėjo, kad viename pagrindinių miesto transporto mazgų išdygs vienas Kauno akcentų – tarsi hipodrome lenktyniaujantys žirgai. Tiesa, paruošus žiedinę sankryžą, skulptūros čia atsirado ne iš karto – finalinių pokyčių sulaukta tik pastarosiomis dienomis.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ balandį sakė Kauno miesto savivaldybės Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas, Jurbarko, Jonavos ir Šauklių gatvių sankryžoje pradėta įrengti Tado Vosyliaus skulptūrinė kompozicija pavadinimu „Lenktynės“ – projektas vieną „Kauno akcentų“ etapų laimėjo 2017 m.

S. Rimas dėstė, kad viso transporto mazgo perimetru bus išdėstytos raitelių figūros, išpjautos iš rūdinto plieno. Važiuojant automobiliu, vairuotojui susidarys įspūdis tarsi jis lenktyniautų su žirgais, o viduryje bus įrengti gėlynai.

Ekskavatoriais žiede sulyginus paviršių ir pasirengus statyti raitelius, darbai aprimo – perartuose plotuose pradėjo želti žolė ir kauniečiai primiršo apie čia turinčią atsirasti kompoziciją. Visgi šiomis dienomis ant ristūnų užšokę žokėjai pradėjo lenktynes su kitais eismo dalyviais.

Šį darbą visiškai finansavo Kauno savivaldybė, o projektas turi būti užbaigtas iki spalio 10 dienos. „Lenktynėms“ iš miesto biudžeto atseikėta 73 850 eurų. „Savivaldybės lėšomis gali būti finansuojama 100 proc. „Kauno akcentų“ konkursą laimėjusio projekto, jį apmokėti visiškai ar ši dalies gali ir kitos šalys, menininko rėmėjai“, – pažymėjo S. Rimas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad neseniai miestą papuošė ir kitas akcentas – Ramybės parke, prie mečetės, apleistas fontanas reinkarnavosi į rytietiškais motyvais nuspalvintą žaidimų aikštelę su batutu. Šios idėjos autorius ir vienas įgyvendintojų – gatvės menininkas Morfai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA