Buvusi LSMU studentė apkaltino dėstytojus seksualiniu priekabiavimu | Kas vyksta Kaune

Buvusi LSMU studentė apkaltino dėstytojus seksualiniu priekabiavimu

delfi.lt 2018/09/21 21:27
DELFI.LT nuotr.

Buvusi LSMU studentė prieš metus savo „Facebook“ paskyroje  viešai apkaltino tris neurochirurgus seksualiniu priekabiavimu. Penktadienį ją palaikyti  šalia Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) susirinko grupelė jaunimo.

[galerija kiek=”8″]

Baigusi studijas Julija viešai pasisakė, kad studijų metu buvo patyrusi lytinę diskriminaciją ir priekabiavimą iš neurochirurgijos klinikos darbuotojų. Ji įvardijo tris gydytojus, bet oficialios bylos nekėlė.

Įvardintieji vyrai ją padavė į teismą už šmeižtą. Julija buvo sulaikyta oro uoste ir apklausta. J. Kozlova yra pirmoji moteris baigusi neurochirurgijos studijas Kaune, tame skyriuje tradiciškai gydytojais dirba tik vyrai, skelbia palaikymo akcijos organizatoriai.

Jie tvirtina, kad ši situacija yra dalis #MeToo judėjimo Lietuvoje, parodanti, kad priekabiavimas vyksta ne tik meno srityse. Neabejojama, kad Julijos istorija yra nevienintelė. Pradėdami kalbėti viešai, akcijos dalyviai siekia užkirsti kelią panašių įvykių atsiradimui ateityje LSMU universitete ir kitur. Kartu akcijos organizatoriai kviečia pasirašyti peticiją šiuo klausimu.

„Reikalaujame universiteto administracijos įdėmiau pažvelgti į šią situaciją, inicijuoti kaitą universitete ir gerinti studentų darbo sąlygas. Tai svarbu ne tik lytinės diskriminacijos atžvilgiu, bet ir kitokios: rasinės, lytinės orientacijos, neįgalumo, amžiaus“, – skelbia akcijos organizatoriai.

Feisbuke taip pat kviečiama paremti J. Kozlovą finansiškai, kad moteris galėtų apmokėti advokatų paslaugas jai iškeltoje šmeižto byloje.

„Iki šiol nėra išreikšta jokia pozicija šiuo klausimu, nei universiteto administracijos, nei studentų atstovybės. Niekas nekalba apie diskriminacijos politiką, niekas nieko nekomentuoja“, – teigia viena iš akcijos dalyvių Goda Laucaitytė.

Tiesa, akcijos metu LSMU administracijos atstovai teigė, kad apie Julijos atvejį sužinojo tik atsiradus įrašui feisbuke. J. Kozlova praktiką universitete atliko prieš 6 metus ir tuo metu jokių skundų iš jos sulaukta nebuvo.

„Mes jaučiame pareigą eiti į dialogą. Mūsų universitete periodiškai vyksta etikos vertinimas, studentai turi teisę anonimiškai pranešti apie netinkamą elgesį universitete. Tokiais atvejais sudaromos komisijos ir sprendžiamas klausimas. Šiuo metu diegiama skundų sistema, numatytos visos atitinkamos procedūros“, – teigia Indrė Čeponienė, LSMU studijų centro vadovė.

Įdomu tai, kad pati Julija šioje akcijoje nedalyvavo, ji gyvena Anglijoje, tad jos pakalbinti nepavyko.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA