Prakalbo ir popiežius: žada įkvėpti vilties | Kas vyksta Kaune

Prakalbo ir popiežius: žada įkvėpti vilties

BNS 2018/09/20 20:43
„Popiežiaus vizitas“ „Facebook“ paskyros nuotr.

Popiežius Pranciškus sako, kad per vizitą Baltijos šalyse jis pagerbs laisvės aukas ir sieks įkvėpti pasitikėjimo ateitimi.

„Nors atvykstu kaip Katalikų Bažnyčios ganytojas, norėčiau visus apkabinti ir su visais pasidalinti taikos, geros valios ir pasitikėjimo ateitimi žinia“, – prieš vizitą vaizdo įraše į Baltijos šalių gyventojus kreipėsi popiežius.

„Mano vizitas sutampa su jūsų valstybių nepriklausomybės šimtmečiu ir, žinoma, juo bus pagerbti visi, kurių praeityje sudėtos aukos atnešė šių dienų laisvę“, – teigė Bažnyčios vadovas.

„Laisvė, kaip žinome, yra turtas, kurį reikia nuolat saugoti ir perduoti naujoms kartoms kaip brangų paveldą. Tamsos, smurto ir persekiojimų laikais laisvės liepsna negęsta, bet įkvepia viltį sulaukti ateities, kurioje bus gerbiamas kiekvienam žmogui Dievo duotas orumas ir visi jausimės pašaukti bendradarbiaudami kurti teisingą ir brolišką visuomenę. Šiandien labai reikia tokio solidaraus tarnavimo visų labui“, – pridūrė popiežius.

Šventasis Tėvas į Kauną atvyksta sekmadienį, šiame mieste aukos mišias.

Vėliau jis dar apsilankys Latvijoje ir Estijoje.

Popiežius sveikinime palinkėjo, kad jo vizitas padrąsintų „visus tuos geros valios žmones, kurie, iš praeities paveldėtų kilniausių dvasinių ir kultūrinių vertybių įkvėpti, taikiai darbuojasi siekdami palengvinti vargstančių brolių ir seserų kančią, ugdo visos visuomenės vienybę ir darną“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA