Kaunas laukia istorinio svečio: Santakos parkas pasikeitė neatpažįstamai | Kas vyksta Kaune

Kaunas laukia istorinio svečio: Santakos parkas pasikeitė neatpažįstamai

R. Tenio nuotr.

Pasiruošimo popiežiaus Pranciškaus vizitui darbai Kaune įgauna rimtą pagreitį. Santakoje jau suręsta scena, o metaliniais atitvarais suskirstyti sektoriai ir milžiniški ekranai laukia čia suplūsiančių tūkstančių susitikimo dalyvių.

Paruošiamieji darbai prasidėjo dar praėjusią savaitę. „Santakos parke vyksta baigiamieji darbai, rangovas tvarko ir atlaisvina teritoriją, išveža nereikalingą gruntą, akmenis“, – praėjusį ketvirtadienį sakė Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

[susije_video kurie=””]

Visgi miesto tvarkytojai, vaizdingai kalbant, iš parko dar neišsinešdino. Iki Pranciškaus vizito likus dviem dienom, kaip matyti „Kas vyksta Kaune“ fotografo užfiksuotose nuotraukose, darbininkai skuba Santakoje baigti kloti asfaltą.

Tuo tarpu popiežiaus vizito savanorių ir laikinus statinius parke renčiančių specialistų darbų sąrašas, rodosi, sparčiai trumpėja. Prie Jono Pauliaus II statulos iškilo balta scena su dideliu mediniu kryžiumi, montuojami ekranai ir garso sistemos.

Parką išraižė tvoros, sklandžiam masių organizavimui dalijančios teritoriją į sektorius, paklota speciali danga, kad minių maldininkų trypsimuose praėjimuose žolė nevirstų arimais, šalia scenos išrikiuotos kėdžių eilės.

Santakos parko prieigose jau iškilo informacinės ir prekybinės palapinės, įrengiami patikros vartai, pro kuriuos į kvietime nurodytus sektorius pateks atvykėliai.

Rugsėjo 22-23 d. Lietuvoje viešintis popiežius aplankys Vilnių ir Kauną. Šeštadienį Vilniuje jis lankysis S. Daukanto aikštėje, prie Aušros Vartų, Katedros aikštėje, kur vyks Jaunimo susitikimas, o po jo keliaus į Apaštalinę nunciatūrą.

Sekmadienį popiežius išvyks į Kauną, kur Santakos parke laikys šv. Mišias, Kauno kurijos rūmuose pietaus su vyskupais, Kauno arkikatedroje susitiks su dvasininkais. Po to Šventasis Tėvas grįš į sostinę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA