Maitinimo įstaigų Kauną lankant popiežiui laukia iššūkis | Kas vyksta Kaune

Maitinimo įstaigų Kauną lankant popiežiui laukia iššūkis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Į Kauną savaitgalį suplūdus bent 100 tūkst. piligrimų ir popiežių Pranciškų išvysti norinčių smalsuolių, Senamiestyje esančių restoranų, kavinių ir barų laukia nemenkas iššūkis. Maitinimo įstaigos raitojasi rankoves ir ruošiasi pamaitinti visus išalkusius.

Kaip trečiadienį pranešė Kauno miesto savivaldybė, 15 Senamiestyje ir jo prieigose įsikūrusių maitinimo įstaigų pasirengusios dirbti ilgiau, kad su popiežiumi susitikti atvykusių kauniečių bei miesto svečių pilvai džiaugsmingomis akimirkomis nebūtų tušti.

Maitinimo įstaigos, popiežiaus vizito metu prailgintu laiku siūlysiančios pasistiprinti / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kavinėse, baruose ir restoranuose bus suteikta galimybė pavalgyti, atsigerti ir pailsėti. Į miesto centrą suplūdusiems žmonėms bus pasiūlyti specialūs greito maisto meniu, išalkusieji galės įsigyti maisto ir išsinešimui.

Daugelis papildomus maitinimo sprendimus siūlysiančių kavinių ir barų įsikūrę Vilniaus gatvėje, kelios įstaigos – Rotušės aikštėje, Pilies ir M. Valančiaus gatvėse. Bene toliausiai nuo pagrindinio veiksmo nutolęs Kęstučio g. 86 veikiantis „Bokštas“, tačiau didesnis lankytojų srautas, ko gero, atklys ir iki čia.

Didžioji dalis maitinimo įstaigų darbą baigs tik gilią sekmadienio naktį ir vėl pradės nuo ankstaus ryto, o kai kurios plušės per naktį ar net visą parą, tad turėtų būti patenkinti ne tik dvasiniai maldininkų poreikiai.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad masiniam susibūrimui intensyviai ruošiasi ir mobiliojo ryšio tiekėjai. Visi trys pagrindiniai operatoriai maksimaliai plečia tinklo pajėgumus, sklandžiam ryšiui Santakoje užtikrinti bus įrengtos mobilios bazinės stotys.

Rugsėjo 22-23 d. Lietuvoje viešintis popiežius aplankys Vilnių ir Kauną. Šeštadienį Vilniuje jis lankysis S. Daukanto aikštėje, prie Aušros Vartų, Katedros aikštėje, kur vyks Jaunimo susitikimas, o po jo keliaus į Apaštalinę nunciatūrą.

Sekmadienį popiežius išvyks į Kauną, kur Santakos parke laikys šv. Mišias, Kauno kurijos rūmuose pietaus su vyskupais, Kauno arkikatedroje susitiks su dvasininkais. Po to Šventasis Tėvas grįš į sostinę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA