Paskelbta, kaip popiežiaus vizito metu bus suskirstytas Senamiestis: ruošiasi žmonių antplūdžiui | Kas vyksta Kaune

Paskelbta, kaip popiežiaus vizito metu bus suskirstytas Senamiestis: ruošiasi žmonių antplūdžiui

BNS 2018/09/17 15:19
R. Tenio nuotr.

Į sekmadienį vyksiantį susitikimą su popiežiumi Pranciškumi Kaune išdalinta 90 tūkst. kvietimų. Mieste dirbs gausios policijos pajėgos, bus taikomi dideli eismo ribojimai, o vizito organizatoriai taip pat paviešino, kaip bus organizuojami žmonių srautai Senamiestyje.

„Tikimės didelio skaičiaus žmonių. Šiai dienai į Kauno Santaką yra išdalinta per 90 tūkst. kvietimų“, – pirmadienį sakė popiežiaus vizito Kauno arkivyskupijoje koordinatorė Vaida Spangelevičiūtė-Kneižienė.

V. Spangelevičiūtė-Kneižienė neatskleidė, kokį maksimalų lankytojų skaičių Kaune ruošiamasi priimti. Pasak koordinatorės, kiekvienas norintis patekti į Santaką turėtų įsigyti kvietimą – jie yra nemokami, tačiau pagal juos bus organizuojami lankytojų srautai. Žmonės į Santaką bus įleidžiami nuo šeštadienio vakaro, rekomenduojama į ją atvykti iki 8 valandos.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ patikino LVK Pasiruošimo popiežiaus vizitui komiteto atstovė spaudai Santa Kančytė, visgi, už borto neliks ir kvietimų neturintys tikintieji. Visų pirma, jie gali prašyti kvietimų informacijos palapinėse, kur bus dalijami atvykti negalėjusių žmonių pakvietimai.

Visi gyventojai galės stebėti šv. Mišias specialiai įrengtame sektoriuje prie „Laisvės kario“ skulptūros. Čia pastatytame ekrane bus transliuojamos visai šalia vykstančios apeigos, ekranai taip pat stovės Senojoje Nemuno prieplaukoje ir Rotušės aikštėje, kur popiežius po šv. Mišių važiuos papamobiliu.

Sektorių suskirstymas Santakos parke / „Popiežiaus vizitas“ nuotr.

Savivaldybės ir policijos atstovai pabrėžė, kad vykstantieji į susitikimą su popiežiumi turėtų rinktis viešąjį transportą. „Miesto gyventojus primygtinai prašome nevykti į miesto centrą privačiais automobiliais. Rugsėjo 23 dieną Kaune viešasis transportas bus nemokamas, transportas važiuos visą naktį“, – sakė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Pasak jo, vizito metu mieste kursuos papildomi viešojo transporto maršrutai, kurie veš žmones nuo geležinkelio ir autobusų stočių, taip pat kursuos papildomi naktiniai autobusai. Iš Vilniaus rekomenduojama atvykti traukiniais, o Kaune kelionei taip pat galima rinktis dviračius, kuriuos rekomenduojama palikti senojoje prieplaukoje prie Vytauto bažnyčios.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Pliavga sakė, jog popiežiaus vizito metu Kaune dirbs gausios policijos pajėgos iš Kauno ir kitų apskričių.

„Tikslas – kad nenukentėtų tikintieji, kurie dalyvaus, apsaugoti nuo vagysčių, tikimės surasti kiekvieną pasiklydusį vaiką, gera nuotaika turi vyrauti ir saugumas bus užtikrintas Kaune šio įvykio metu“, – kalbėjo jis.

Nuo šeštadienio vakaro bus ribojamas eismas į Senamiestį: čia gyvenantys žmonės turės galimybę išvykti, tačiau sugrįžti galės tik sekmadienį po vizito. Į saugomą teritoriją nebus įleidžiami ir taksi ar pavėžėjimo paslaugas teikiantys automobiliai.

Senamiesčio suskirstymas, užtvarų ir įėjimo vietos popiežiaus vizito metu / „Popiežiaus vizitas“ nuotr.

Taip pat pareigūnai gyventojus įspėja planuoti keliones taip, kad jiems nereikėtų važiuoti Savanorių prospektu ar jį kirsti, nes sekmadienį čia taip pat bus ribojamas eismas.

„Atvykstant automobiliais iš kitų miestų kviečiame nevažiuoti į miesto centrą, o palikti automobilius atokiau nuo miesto centro esančiose aikštelėse. (…) Pagrindinė stovėjimo vieta, kurią mes rekomenduojame, yra Aleksoto S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas“, – sakė P. Keras.

Nuo šios aikštelės žmonės Santaką galės pasiekti pėsčiomis. Nuo aikštelių prie „Megos“ ir Aleksandro Stulginskio universiteto žmonės bus vežami viešuoju transportu. Daugiau apie savaitgalį numatomus eismo ribojimus skaitykite čia.

Popiežius Pranciškus Lietuvoje lankysis rugsėjo 22–23 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA