Kauno „Metropolį“ uždengė pastolių siena: kas laukia legendinio pastato? | Kas vyksta Kaune

Kauno „Metropolį“ uždengė pastolių siena: kas laukia legendinio pastato?

R. Tenio nuotr.

Dažno kauniečio akį, įpratusią matyti Laisvės alėjos ir S. Daukanto kampą brėžiantį pačios XIX a. pabaigos pastatą, tikriausiai, užkliudė „Metropolį“ paslėpusi balta pastolių siena. Prasidėjo legendinio Kauno viešbučio ir restorano atgimimas – sutvarkius išorę, vėliau darbininkų lauks vidus.

[galerija kiek=”4″]

Dar praėjusių metų gruodį, kaip rašė „Kas vyksta Kaune“, kartu su žinia, kad „Vičiūnų grupė“ statys „Hilton“ viešbutį Vilniuje, grupės valdybos pirmininkas Šarūnas Matijošaitis taip pat atskleidė, jog bendrovė neseniai įsigijo Kauno „Metropolio“ viešbučio pastatą, kurį žada rekonstruoti.

Pirmasis „Metropolio“ atgimimo etapas prasidėjo – neseniai visą pastatą palei Laisvės alėją uždengė pastoliai, čia pradėti kapitaliniai fasado remonto darbai. Ir nors pirmąją žinią apie planuojamą atnaujinimą prieš kelis mėnesius pranešė „Vičiūnų grupė“, dirvą moderniam viešbučiui čia ruošia „Laisvės investicijos“, kurios direktorius Gediminas Balnis taip pat vadovauja bendrovei „Amber Food“, valdančiai restoranus „Charlie Pizza“.

Buvo avarinės būklės

G. Balnis „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad šiuo metu tvarkoma „Metropolio“ aplinka ir statinio išorė, nes ši jau buvo avarinės būklės – tinkas esą krito, buvo tiesiog nebesaugu. Keičiami langai raudoname pastate iš Laisvės alėjos pusės, kuris, anot pašnekovo, buvo baisiausias.

Tai yra saugomas objektas – G. Balnio teigimu, jo išorės architektūriniai elementai nesikeis, o langų, sienų spalva bus tokia, kokią nurodė Kultūros paveldo departamento specialistai. „Atlikti tyrimai siekiant išsiaiškinti, kaip jis kažkada buvo nudažytas, ir atkursime tą spalvą“, – pasakojo „Laisvės investicijų“ vadovas.

Taip pat bus stiprinami pamatai – tai derinama su Laisvės alėjos rekonstrukcija, kad nereikėtų atskirai išrinkinėti plytelių. Jeigu rekonstrukcija nevėluos, iki lapkričio planuojama atlikti visus išorinius pastato remonto darbus.

„Priklausys ir nuo gamtinių sąlygų, tačiau, kiek žinome, ties „Metropoliu“ jau spalio 15-ąją užvirs Laisvės alėjos remontas – iki tada ir planuojame atlaisvinti į alėją atsuktą dalį“, – dėstė G. Balnis.

Kambarių įrengs daugiau

„Viduje kol kas nieko nedaroma – šiems darbams reikia rengti atskirą projektą, o patys dar nesame apsisprendę, kuria linkme judės viešbutis, tad lauksime pasiūlymų iš specialistų. Artimu metu tie projektiniai siūlymai, kaip statinį vystyti toliau, bus pradėti rinkti. Manau, jų sulauksime ir toliau judėti galėsime šių metų pabaigoje. Bet kuriuo atveju, pagrindinė išliks apgyvendinimo veikla – čia stovės viešbutis“, – aiškino G. Balnis.

Šiuo metu, pasako jo, dar nežinoma, kiek viešbučio numerių bus įrengta atnaujintame „Metropolyje“. Aišku tik tiek, kad jų bus tikrai daugiau nei dabar senojoje dalyje esantis 41-as. Mat galimybės plėstis yra, išnaudojamas ne visas plotas.

„Raudona statinio dalis, besitęsianti virš „IQOS“ elektroninių cigarečių parduotuvės, yra visiškai tuščia, netgi be perdangų. Tas plotas bus panaudotas kambariams, tačiau jų skaičius priklausys nuo numerių dydžio, viešbučio prekinio ženklo“, – pažymėjo G. Balnis.

Jeigu čia ateis aukštesnio lygio valdytojas, kambarių bus mažiau, jei tai bus paprastesnis viešbutis – daugiau. Kol kas dar neaišku ir kokiam prekiniam ženklui atstovaus atnaujintas „Metropolis“. Šis sprendimas taip pat priklausys nuo to, koks bus pastato funkcionalumas, nes kiekvienas ženklas turi savo reikalavimus.

Atnaujins ir restoraną

Tuo tarpu pirmame aukšte išliks komercinės patalpos, veiks restoranai, parduotuvės ar kitos paslaugų vietos. Pokyčiai laukia ir itin didelį plotą pirmame pastato aukšte šiuo metu užimančio restorano „Charlie Pizza“.

„Tačiau, kaip minėjau, prieš pereinant prie vidinių pertvarkų, pirmiausia turime išspręsti viso statinio funkcionalumą, kad žinotume, kokie plotai liks restoranui“, – sakė „Laisvės investicijų“ vadovas, pridūręs, kad svarbu žinoti, kaip keisis patekimai į viešbutį, evakuaciniai išėjimai, išpildyti priešgaisrinės saugos reikalavimus.

Nors gruodį skelbta, kad „Metropolį“ įsigijo „Vičiūnų grupė“, pastatas, minėjo G. Balnis, susijęs su čia veiklą vykdančia restoranų grupe. Nėra abejonės, kad tai – „Amber Food“, kurios pavadinimas 2013 m. pakeistas iš „Vičiūnų restoranų grupės“. Bendrovė, be daugybės kitų maitinimo įstaigų, valdo picerijas „Charlie Pizza“, o vienas jos akcininkų – Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA